SOS Çocukköyü Derneği’nin Girne Gençlik ve Gelişim Merkezi Projesi (GİGEM) ile ilgili hibe sözleşmesi Lefkoşa’daki Avrupa Birliği Proje Destek Ofisinde (EUPSO) imzalandı.

Dernek’ten yapılan yazılı açıklamada, yüzde 90’ı Avrupa Birliği tarafından karşılanacak olan 221 bin Euro tutarındaki projede, Girne bölgesinde yaşayan ve özellikle dezavantajlı grupta değerlendirilebilen gençlerin hem sosyal hem de ekonomik hayata katılımı öngörülüyor.

Yirmi sekiz ay boyunca Avrupa Birliği finansmanı ile desteklenecek olan projede, sosyal risk altında olan 16 ile 26 yaş arası 150 gence kariyer danışmanlığı, psiko-sosyal destek, hayat becerilerini geliştirmeye yönelik eğitim, mesleki ve çıraklık eğitim kursları, staj ve işte eğitim sunulacak.

SOS Çocukköyü Derneği Ulusal Direktörü Refika İnce “Bu merkez ile gençlerin kendi gruplarını oluşturup tartışabilecekleri, üretebilecekleri ve kendilerine katma değeri olacak faaliyetlerde yer almaları için fırsatlar yaratılacaktır”  dedi.

Girne’deki SOS Gençlik Evi’nin yanında inşa edilen binanın 2017 Ocak ayında açılışının yapılması hedefleniyor. Avrupa Birliği’nin Eğitimde Yenilik ve Değişim VI programı kapsamında finanse edilen proje, Genç İş Adamları Derneği (GİAD) işbirliği ile SOS Çocukköyü Derneği tarafından uygulanacak.