Dernek, hedefinin “yurdunu seven, özgüveni yüksek, katılımcı ve kendi kararlarını verebilen, her koşul ve ortamda sorumluluklarını yerine getirmeye hazır kuşaklarla aydınlık yarınları kurmak” olduğunu vurguladı.

SOS Çocukköyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hacer Çerkez, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, SOS Çocukköyü Derneği’nin her çocuğun sevgi dolu ve güvenli bir aile ortamında yetişmesi felsefesiyle ülkedeki çocukların daha iyi koşullarda yaşaması için çalıştığını kaydetti.

Derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Çerkez, “Derneğimiz varlığını, toplumdan aldığı çeşitli destekler ve devletten aldığı katkılar sayesinde devam ettirmektedir” dedi.

Çerkez, önümüzdeki yıllarda önleyici çalışmaları artırmaya yönelik bir aile merkezi ve aile güçlendirme mobil ekipleri kurulması yönünde ilk adımları attıklarını belirterek, devlet birimleri, belediyeler ve özel sektörle ortaklıklar kurarak çocukların ve gençlerin ailelerinin yanında kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlamaya fırsat sunan çalışmalara hız verdiklerini anlattı.

“HEDEF ÖZGÜVENİ YÜKSEK KUŞAKLAR”

“SOS Çocukköyü Derneği olarak çocukların mutlu ve neşeli olabilmeleri, yarınlara güvenle bakabilmeleri için canla başla çalışıyoruz” diyen Çerkez, hedeflerinin, yurdunu seven, özgüveni yüksek, katılımcı ve kendi kararlarını verebilen, her koşul ve ortamda sorumluluklarını yerine getirmeye hazır kuşaklarla aydınlık yarınlar kurmak olduğunu vurguladı.