Geçici Yönetim kurulu adına açıklama yapan Başkan Özay Andıç, derneğin amacının Sosyal Sigortalar’dan emekli olup  büyük mağduriyet içinde yaşayan emeklilerin  hayat standartlarının yükseltilmesi olduğunu kaydetti.

Tüm sigorta emeklilerinin bugün büyük ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu ifade eden Andıç, son zamanlarda gerçek hayat pahalılığının açıklanmaması nedeniyle emeklilerin  almış oldukları maaşlarıyla geçinemediklerini belirtti.

Andıç, “Bugün her şeyimizi ithal ettiğimiz Anavatanımız Türkiye’de hayat pahalılığı % 7,8 civarında seyrederken bizde %2-3 seviyesinde tutulmaktadır. Ne acıdır ki bugün sözde sendikacılarımızdan bu konuda en ufak bir açıklama yapılmamakta ve nerede ise hükümetin bu uygulamalarını onaylamaktadırlar ”ifadelerini kullandı.

Andıç,  emeklilerin bir yandan hayat pahalılığı altında ezilirken bir yandan da hastanelerde başlatılan uygulamalarla hastane köşelerinde çile çektiklerini savundu.

Andıç, 25-30 yıl sigortalara, sağlık fonuna yatırım yapan emeklilerin hizmet alabilmek için en az iki gün hastaneye gitmek zorunda bırakılmakta oldukların ı belirterek, bu uygulamalardan rahatsızlık duyan emeklilerden  derneğe  destek olmalarını beklediklerini kaydetti.

Andıç, emeklilerin yeni yılını da kutladı.