Duygu Alan

Sosyal Sigortalar Dairesi Lefkoşa Merkez Binası’na dün öğleden sonra işlem yaptırmak için giden çok sayıda vatandaş, tatsız bir sürpriz ile karşılaştı.

Daire, ilaçlandığı için mesai dün erken bitti, vatandaşlar işlemlerini yaptıramadan daireden döndü.

Kurum çalışanlarından edinilen bilgiye göre, Sosyal Sigortalar Dairesi Lefkoşa Şubesi’ne bir süre önce dadanan haşere ve farelerin sayısı artınca personel huzursuz oldu.

Fare ve haşerelerin artık etrafta açıkça görülebilir olması ise bardağı taşıran damla oldu.

Sorun daire yetkilileri tarafından belediyeye bildirildi. Lefkoşa Türk Belediyesi, dün saat 13.30’da Sosyal Sigortalar Dairesi Lefkoşa Şubesi’nde ilaçlama yaptı.

İlaçlama nedeni ile dün dairede mesai 2 saat önce bitti, çalışmadan haberdar olmayan onlarca vatandaş ise işlemini yaptıramadan evine döndü.

Uyarı yapılmaması vatandaşı öfkelendirdi

Havadis’e ulaşan bazı vatandaşlar, Sosyal Sigortalar Dairesi Lefkoşa Şubesi’nde dün öğle saatinde yapılan ilaçlama ile ilgili kamuoyuna daha önceden bir duyuru yapılmadığını bu sebeple çok sayıda kişinin işlemini yaptıramadan dairenin kapısından geri döndüğünü söyledi.

Bu gibi işlerde kamuoyunun önceden bilgilendirilmesi gerektiğini kaydeden vatandaşlar, mağduriyetlerini şu sözlerle anlattı: Birçoğumuz çalıştığından Sosyal Sigortalar Dairesi’ndeki işlemi için işvereninden saatlik özel izin aldı. Ancak ilaçlama olduğu için dairenin kapalı olduğu için kimse işlemini yaptıramadı. Kimimiz Köyden geldi. Bu büyük bir sorumsuzluktur. Hepimiz mağdur olduk.”