Cumhuriyet Meclisi, İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi bugün “Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oybirliği ile onayladı.

Değişiklikle, Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar Yasası uygulamalarında ortaya çıkan pek çok soruna çözüm bulmak,yoruma açık bazı konuları daha açık ve net belirtmek, genel olarak yasayı günümüz koşullarına uyarlamak ve yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Yasası’na uyum sağlayarak her iki Yasa arasında standart ve norm birliği sağlamak amaçlanıyor.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, saat 10:00’da UBP Milletvekili Dr. Ahmet Kaşif başkanlığında toplanan komite “Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile “Çalışma Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüştü.

“Kıbrıs Türk Sosyal Sigortalar (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı oy birliğiyle kabul eden komite, “Çalışma Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”yla ilgili çalışmalarını bir sonraki toplantıda ele almaya devam edecek.

Komite toplantısına davetli olarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Personel Dairesi’nden yetkililer katıldı.

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Kaşif’in yanı sıra toplantıya CTP Milletvekili Dr. Ahmet Gülle, DP-UG Milletvekili Dr. Mustafa Arabacıoğlu, UBP Milletvekili Dr. Esat Ergün Serdaroğlu ve CTP Milletvekili Erkut Şahali katıldı. Komite toplantısında ayrıca CTP Milletvekili Asım Akansoy ve Bağımsız Milletvekili Menteş Gündüz de hazır bulundu.