Başbakanlık Devlet Planlama Örgütü (DPÖ) tarafından hazırlanan ve 2016–2018 dönemini kapsayan “Orta Vadeli Program” taslağı Sosyal ve Ekonomik Konsey’de görüşülecek.

27 Ekim 2015 Salı günü Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu’nda yapılacak toplantı saat 09.30’da başlayacak ve 17.00’ye kadar sürecek.

Taslağı almayan konsey üyeleri DPÖ’ye başvurarak program taslağını temin edebilecek.

Başbakanlık’tan verilen bilgiye göre, 17’ncisi düzenlenecek Sosyal ve Ekonomik Konsey toplantısına DPÖ Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu başkanlığında yapılacak.

İlgili kurum ve kuruluşlara taslağa katkı koyma çağrısı yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Toplantıda sunuş yapacak üyelerin yazılı bildirilerinin birer kopyasını toplantı sona ermeden Sosyal ve Ekonomik Konsey Başkanlığı’na vermesi, ayrıca toplantıya katılacak yetkililerin 26 Ekim Pazartesi günü saat 13:00’a kadar 228 76 53 veya 228 31 41 dahil 144- 177 numaralı telefonları arayarak katılımlarını teyit etmesi gerekiyor.”

Sosyal ve Ekonomik Konsey, bakanlık temsilcileri, kamu iktisadi teşebbüsleri, işçi ve işveren sendikaları, ticaret ve sanayi odaları, kooperatifler, yasa ile kurulan meslek teşekkülleri, yerel kuruluşlar, sosyal ve ekonomik amaçlı kurulan birlik ve dernek temsilcilerinden oluşuyor.