Çiğdem Aydın

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Demokrat Parti (DP) hükümetinin, bağımsız milletvekillerinin desteği ile kurulacağını söyledi. Serdar Denktaş’a, Demokrat Parti’den istifa eden milletvekillerinin imzalamış olduğu 500 bin TL’lik borç senetlerini mahkemeden çekip çekmeyeceğini soran Soyer, hükümette yer alma adına yapılan anlaşmalardan birinin de istifacı milletvekillerin borç senetleri karşılığında pazarlık yapıldığı savundu. Soyer, UBP-DP koalisyonunun kurulması yönünde ve karar alınması noktasında, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın UBP’nin pazarlıksız 3 bakanlık teklifini kabul etmesinin, “pazarlığın Allah’ını” yaptığının bir göstergesi olduğunu söyledi. 

UBP – DP hükümet modelini “Yamalı bohça” ya benzeten Soyer, “Bu hükümet meclise geldiği zaman hiçbir icraatı yapamayacak ve bir süre sonra erken seçime gidilecektir” dedi. 

“Denktaş açtığı davayı geri çekecek mi?”

Hükümetin bağımsız milletvekillerinin desteği ile kurulacağını hatırlatan Soyer, Serdar Denktaş’a, Demokrat Parti’den istifa eden milletvekillerinin imzalamış olduğu 500 bin TL’lik borç senetlerini mahkemeden çekip çekmeyeceğini sordu. Soyer, hükümette yer alma adına yapılan anlaşmalardan birinin de istifacı milletvekillerin borç senetleri karşılığında pazarlık yapıldığı kanaatini dile getirdi. 

UBP – DP hükümet kurulduğu andan itibaren, meclis içerisinde bulunan partilerin ve meclis dışındaki diğer partilerin artık tek bir şeye endeksli olduğunu, bunun da erken seçim olduğunu kaydeden Soyer, bu saatten sonra ülkenin içerisinde bulunduğu sorunlara dönük olarak köklü ve yapısal herhangi bir ciddi gelişme yaşanacağına inanmadığını söyledi. 

Soyer, bu saatten sonra muhalefetteki tüm partilerin seçime endekslendiğini net bir şekilde gördüğünü ifade ederek, erken seçim mesajı verdi. 

“Mecliste hengameler kopacak”

“İki üç ay sonra meclis içerisinde çok hengâmeler kopacak” diyen Soyer, 26 sayısının icraat yapabilecek bir rakam olmadığını, bu nedenle KKTC’yi verimsiz bir dönemin beklediğini belirtti. Erken seçimden kaçınıldığını ifade eden Soyer, “Medazori” seçime gidecek dedi. 

Önder Sennaroğlu’nun UBP-DP hükümetine destek vereceğini açıklamasına saygı duyduğunu belirten Soyer, Sennaroğlu’nun CTP’den ayrılma nedenine katılmadığını kaydetti.