Eski Başbakan ve CTP Genel Başkanlarından Gazimağusa Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, CTP-UBP hükümetinin bozulmasına mali konuların neden olduğunu belirterek “UBP-DP hükümeti mevcut mali sorunları iç borçlanma ile karşıladı, KKTC’nin 4,5 milyar TL bütçesi varken 5 milyar TL borç vardır, Yunanistan bu nedenle battı” dedi.

Çok sayıda ülkenin bu nedenle ekonomik krizlerle boğuştuğunu anlatan Soyer “AK Parti’nin en büyük başarısı iç borçları azaltmaktır, Türkiye’deki ilerlemelerin en önemli ayağını bu oluşturmaktadır” dedi.

Başbakanlığı döneminde 270 milyon TL civarında iç borç ödemesi yaptıklarına dikkat çeken Soyer “Bu kadar iç borç varken hükümet nereye dayanarak bu borçların üstüne borç eklemektedir?” diye sordu.

Böyle sağlıksız bir uygulamayı “meziyet” olarak takdim ettiklerini belirten Soyer, iç borçlanmanın yatırım nedeniyle yapılabileceğini, maaş ödemek için yapılan borçlanmanın halkın geleceğine ipotek manası taşıdığını anlattı.

Türkiye’nin de bu iç borçlanmayı hoş karşılamadığına işaret eden Soyer, Cypfruvex örneğini anlatarak “Bizim dönemimizde yapılan işler Türkiye tarafından da takdirle karşılanmış önemli adımlardı” diye konuştu.

“Türkiye şunu bilmelidir, kim size kafa sallıyorsa, kim size “Ya ya ya, şa şa şa” çekiyorsa, sizi en fazla seven o değildir” diye konuşan Soyer “Bu memlekette bayrak edebiyatı, Türkiye sevgisi gibi konuları öne çıkararak, başkalarını da farklı tanımlayarak siyaseten konum elde etmek çok ucuz bir siyaset olarak öne çıkarıldı” dedi.