Eniz Orakcıoğlu

Hükümetin verimsizliği nedeniyle insanların yaşam gücünü ve kalitesini kaybettiğine dikkat çeken Soyer, “Bir hükümet ve devlet böyle bir durumda toplumun önünü açacak adımlar atmak yerine vatandaşına karşı tefeci gibi davranıyor.  Mevcut hükümet döviz kuruna bağlı gümrükler üzerinden, o günkü kur üzerinden ithal vergisi alıyor” dedi.

Kıbrıs Sorunu dahil bütün sorunlar karşısında toplum olarak “Kroke” durumuna düşüldüğüne dikkat çeken Soyer; “Ringdeki boksörün kroke olmuş vaziyetindeyiz.  Halbuki çok kritik bir aşamadayız. Ve bundan ötürü de bu kritik aşamada her açıdan dinamizmine sahip olmamız gerekir ancak maalesef olamıyoruz” dedi

“Meclis atıl durumda kalmış pozisyondadır”

CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, hükümetin üretkenlikten uzak verimsiz bir yapı sergilediğini belirterek, “Hükümet temel memleket meselelerine dair herhangi bir üretkenlik içinde olmadığı için meclis de atıl duruma düştü. Mekanizmaya göre meclisin çalışabilmesi için hükümetin üretken olması gerekir. Hükümet, ne Türkiye ile imzaladıkları ve bana göre eleştirileri olabilecek olan bir programın öngörülerini ve takvimlerini yerine getirebiliyor, ne de yeni çıkan döviz krizi gibi sorunlarıve diğer tüm yapısal sorunların çözümüne yönelik deherhangi bir şey üretmiyor. Kısacası hükümetin hiç bir üretkenliği yoktur. Dolayısıyla meclis atıl duruma düşmüş durumdadır” dedi.

“Devlet tefeci durumuna düşmüştür”

Gelinen aşamada insanların yaşam gücünü ve kalitesini kaybettiğine de dikkat çeken Soyer, “Bir hükümet ve devlet böyle bir durumda vatandaşına karşı tefeci gibi davranıyor.  Mevcut hükümet döviz kuruna bağlı gümrükler üzerinden, o günkü kur üzerinden ithal vergisi alıyor ve halkına karşı tefeci durumuna düşmüştür. Bundan derhal vazgeçmeleri gerekmektedir” diye konuştu.

“Toplum kroke olmuştur”

Kıbrıs Sorunu dahil bütün sorunlar karşısında toplum olarak “Kroke” durumuna düşüldüğüne dikkat çeken Soyer; “Ringdeki boksörün kroke olmuş vaziyetindeyiz. Halbuki çok kritik bir aşamadayız. Ve bundan ötürü de bu kritik aşamada her açıdan dinamizmine sahip olmamız gerekir ancak maalesef olamıyoruz” dedi.

“Dışişleri Bakanı ilhaktan söz ediyor”

Soyer, sözlerine şu şekilde devam etti; “Hükümetin ekonomik ve politik konularda olduğu gibi aynı şekilde Kıbrıs Sorununda da bir şey üretmiyor.  Mont Pelerini’dektitik ve önemli bir müzakere süreci devam ederken Dışişleri Bakanımız ilhaktan söz ediyor. İlhaktan söz eden Dışişleri Bakanı, kusura bakmasın ama Kıbrıs Sorununu ve her şeyi bir yere bıraktım, HSYK’nınyargıyı siyasallaştırdığı, gazetecilerin düşüncelerinden ötürü hapse girdiği ve her türlü anti demokratik gelişmenin yükseldiği bir aşamada, lütfen yalnız kendisi buyursun toplumu davet etmesin, kendi gitsin ve HSYK tarafından yargılansın”