Ceren ERCİH 

 Gözde Bekir’in sunduğu Gün İlerlerken programına telefonla katılan Soyer, Denktaş’ın Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile (KTFF) ilişkilerin askıya alınacağı yönündeki beyanatına tepki gösterdi ve “devlet vatandaşına küsebilir mi” diye sordu. 

“DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY BUNLAR KALDI” 

Federasyon Başkanı Hasan Sertoğlu’nun açıklamaları sonrasında yaşanılanları değerlendiren Soyer, dünyada bir çok şeyin değiştiğini, değişmeyen tek şeyin ise Cumhurbaşkanı Eroğlu ve Başbakan Yardımcısı Denktaş’ın statüko sevgisi olduğunu savundu. Soyer şöyle dedi: “Dünya dönüyor pek çok şey değişiyor ama değişmeyen bir şey kalıyor, Sayın Eroğlu ile Sayın Serdar Denktaş’ın statükoya bağlılığı ve statükoya kitlenmesi. Böylece Kıbrıs Türk halkını, bu topraklarda yaşayan insanları, Türkiye’yi de bu statükoya bağlılıkla beladan belaya sürükleme ve bununla ilgili olarak da çıkmazları derinleştirme anlayışı değişmeyentek şey olarak kaldı. Her şey değişiyor, değişmeyen tek şeybunlar kaldı.” 

“KABUL ETTİK ARTIK BÜTÜNLEMEYE KALDIK” 

Soyer, Denktaş ve Eroğlu tarafından sürekli olarak Türkiye sevgisine yönelik sınava tutulmaktan sıkıldığını ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü;“Sayın Eroğlu ve Denktaş iki de bir bizi Türklük ile imtihana sokmak istiyor. Kardeşim, kabul ettik artık bütünlemeye kaldık. İmtihana da girmiyoruz. Sizin Türklük tanımızın okunduğu mektepten atın bizi, yeter artık bu toplumun çektiği! Sağcısını, solcusunu sen Türk düşmanı olarak ilan edeceksin ve elindeki kamu gücünü kullanarak devleti de tehdit aracı olarak askıya almış. Ne demek askıya almış? Kamu kaynakları ile sen kamunun taahhüt altına girdiği mevzularla ilgili olarak bir devlet vatandaşına kızabilir, küsebilir, tehdit edebilir mi? ‘Hayır, böyle düşüneceksin,böyle davranacaksın’ diye. 

“BEN MERKEZ BİR ANLAYIŞIN EN BÜYÜK YANSIMASI” 

Soyer, federasyonla ilişkilerini askıya alacağını açıklayan Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a da ateş püskürdü. Soyer; “Kamu kaynakları ile sen hangi demokratik hukuk devletin de sen yurttaşını senden farklı düşüneni tehdit edebilirsin? Buna hiçbir hakkı yoktur. İnsanların kuruş kuruş alınan vergileri ile oluşmuş kaynaklar devletin yaptığı anlaşmalarla kulüplere, diğer spor alanlarına verilir. Hiç kimse bunu engelleyemez. Bu ben merkez bir anlayışın en büyük yansımasıdır” dedi. 

Soyer, konuşmasını sakinlik temenni ederek şu sözlerle tamamladı; “Beni de mazur görsün beni dinleyenler çünkü tahammül sınırlarını aşan bir hadise ile karşı karşıyayız. Herkese de kendimde dahil o şarkıyı dinleyelim. Sakin ol sinirlerine hakim ol.”