“AYNI ÇEVRELER YİNE ELEŞTİRİ YAPMIŞLARDI” 

Hayat pahalılığı konusunda hükümetin çıkardığı kararnameyi yorumlayan Soyer, gelen eleştirileri değerlendirdi.Soyer, eleştirilerin içeriğe dönük olmadığını belirterek tepkilere bir anlam veremediğini ise şu sözlerle söyledi; “Son hayat pahalılığı düzenlenmesinde oran olarak barem 19 olan milletvekillerine 500 lira artış geldi. Sanki bu milletvekillerine özel bir uygulamaydı. Bu yüzdelik itibari ile barem 19’da bulunan herkese sistemin gereği olarak yanşıyan bir fark vardı. 500 Türk lirası. Aynı çevreler kısa bir süre önce aynı eleştiriyi yapmışlardı. Bunu unutmamak lazım. Şimdi bunu değiştirmeye yönelik bir adıma niye bu kadar tepki oluyor? Ben bunu anlamadım.” 

“GELECEK SENE İÇİN TARTIŞMALIYIZ” 

Hayat pahalılığının kaldırılması gibi bir niyet olmadığını belirten Soyer, bunun Türkiye tarafından empoze edilen bir talimatmış gibi gösterilmeye çalışılmasına da sert çıktı. Soyer, “Verilen artış miktarlarını beğenmeye bilirisiniz ancak burada hükümet partisi mensubu da olsam tüm bu şamatanın içinde konuşulmayan bir konuya değinmek isterim. Geçtiğimiz dönemde de bu şansı hükümet bulamamıştı. Ama gelecek sene için bunu da tartışmamız lazım” şeklinde konuştu. 

“MEVCUT OLANI SÜRDÜREMEYİZ, MEVCUT ADALETSİZDİR” 

Mevcut düzenin artık son bulması gerektiğini söyleyen Soyer, aksi haldegelecek nesillerin tabağından yemeye devam edileceğini şu sözlerle belirtti; “Bütün bunlar bizi sonuçta yalnızca bugünü düşünen, yarını düşünmeyen ama sonuç itibari ile kendi çocuğunun tabağından ekmek yiyen anne babanın durumuna düşürmüyor mu? Bunları bizim tartışmamız gerekmiyor mu artık? Sonrada hep beraber şikayet ediyoruz, gençlerimiz iş bulamıyor, işsizlik artıyor, sosyal, ekonomik sorunlarımız derinleşiyor diye dizlerimizi dövmüyor musunuz? Bu uygulamayı beğenmeyebilirsiniz ama bu özü koruyacak başka bir biçimi senin gündeme getirmen lazım. Mevcuttu sürdüremeyiz, mevcut adaletsizdir.” 

“ZAMANIDA TALAT’A YAPILANLAR ŞİMDİ SİBER’E YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR” 

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik değerlendirmeler de yapan Soyer, partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Siber’e yönelik “müzakereler konusunda yetersiz” eleştirilerine güldüğünü söyledi. Soyer, benzer eleştirileri Talat döneminde gördüğünü de ifade eti. 

Müzakere süreciyle ilgili sürekli olarak “kritik bir dönemeçteyiz” imajı yaratıldığını belirten Soyer, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun görev yaptığı süreçte bir arpa boyu yol gidilemediğini savundu.