Gamze Pir Baykur

Mağusa’da 2015 yılı Ekim ayı içerisinde müşteri olarak bindikleri taksinin şoförü Mustafa Korkmaz’ın boğazına lastik kayış dolayıp sıkarak ve ciddi şekilde darp ederek cebindeki 620 TL’yi sirkat etmek suretiyle soygun suçu işleyen Kamerun uyruklu sanık Valery Vershiyi Sante ile Che Nji Nsoh dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Soygun”, “Sirkat” ve “Ciddi darp” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Sante ile Nsoh 3’er yıl hapis cezasına mahkum edildiler.

Taksicinin boğazına kayış dolayıp sıkmışlardı…

Sanık Valery Vershiyi Sante ile Che Nji Nsoh, 26 Ekim 2015 tarihinde Mustafa Korkmaz’ın yönetimindeki THA 380 plakalı  taksiye binerek Korkmaz’a “White House” isimli gece kulübüne gitmek istediklerini söylemişlerdi. Taksi seyir halindeyken Mağusa Devlet Hastanesi – Tuzla yoluna geldiklerinde arka koltukta oturan sanık Nsoh, tasarrufundaki lastik kayışı taksi şoförü Mustafa Korkmaz’ın boğazına dolayarak sıkmış, ön koltukta oturan sanık Sante ise müşteki Korkmaz’ın karnına defalarca yumruk vurarak “Para, para” diye bağırıp müştekinin cebindeki 620 TL’yi sirkat etmişlerdi.

Esendağlı: “Savunmasız bir kişiye karşı işlenmiş bir suçtur…”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Melek Esendağlı, sanık Valery Vershiyi Sante ile Che Nji Nsoh’u aleyhlerine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Sanıkların mahkum oldukları “Soygun” suçunun ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılabilen ciddi ve vahim bir suç olduğunu belirterek, işlenen suçun görevi başında olan ve tamamen savunmasız olan bir kişiye karşı işlenen bir suç olduğunu ifade etti. Sanıkların mahkum olduğu davaların ciddiyeti dikkate alındıktan sonra sanıklara hürriyeti bağlayıcı bir ceza verilmesi gerektiğine kanaat getirdiklerini belirten Esendağlı, sanıkları 3’er yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.