İstanbul'da bir market zincirine dadanan 2'si firari 4 maskeli soyguncu hakkında 22 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 4 farklı marketi soyan firari şüphelilerden ikisinin Facebook'taki paylaşımları dikkat çekti.

Güvenlik görevlisi bulunmadığından soygun için bir market zincirini seçtikleri belirlenen silahlı ve maskeli 4 soyguncu için yürütülen soruşturma tamamlandı. Daha önce 4 farklı market şubesin soygun yaptıkları belirlenen şüpheliler hakkında İstanbul Sultangazi'de 8 Nisan tarihindeki market soygunu sonrası dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Nazmi Okumuş tarafından hazırlanan iddianamede Yusuf G.(19) Mehmet İ. (20), Serhat Ç. (20) ve Özgür A. (20) şüpheli olarak yer aldı. Market zincirinin müşteki olarak yer aldığı iddianamede şüphelilerin Sultangazi'de gerçekleştirdikleri soygun ayrıntıları ile anlatıldı.

KASİYERİN BAŞINA SİLAH DAYAYIP 18 bin 500 TL GASP ETTİLER

Şüphelilerin bir arkadaşlarından ödünç aldıkları araçla Sultangazi ilçesi Zübeyde Hanım Mahallesi'nde bulunan markete gittikleri aktarılan iddianamede, zanlıların market önünde yüzlerine maske taktıkları anlatıldı. Market içerisine girerek kasiyer Uğur T.'nin kafasına silah dayayan zanlıların, tehdit ederek kasayı açtırdıkları bilgisine yer verildi. Kasada bulunan 18 bin 500 TL'yi gasp eden şüphelilerin, daha sonra marketten çıkarak geldikleri araçla kaçtıkları anlatılan iddianamede, şüpheli Özgür A.'nın soygunda kullandığı silahı boş bir alan attığı ifade edildi.

GÜVENLİK KAMERASI ZANLILARI ELE VERDİ

Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş tarafından hazırlanan iddianamede güvenlik kameraları görüntülerinden kimlikleri tespit edilen maskeli soyguncu çetesinin, marketin 4 ayrı şubesini de aynı yöntemle soyduklarının belirlendiği aktarılırken, şüphelilerin, güvenlik görevlisi bulunmadığından bu marketleri tercih ettikleri belirlendi.

22 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede, son soygundan sonra yapılan operasyonla gözaltına alınan Yusuf G. ve Mehmet İ.'nin tutuklanarak cezaevine gönderildiği, şüpheliler Serhat Ç. ve Özgür A.'nın ise halen arandıkları kaydedildi. Soyguncuların "Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkındaki kanuna muhalefet", "Silahla tehdit" ve "Nitelikli yağma" suçlarından 13 yıldan 22'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep edildi. Şüpheliler hakkında diğer soygunlara ilişkin ise yürütülen soruşturmaların ise devam ettiği öğrenildi.

FİRARİ ŞÜPHELİ, BERKİN ELVAN'LA FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Öte yandan market soygununda kasiyerin başına silah dayayan firari şüpheli Özgür A.'nın, sosyal paylaşım sitesinde Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan birlikte çekilmiş bir fotoğrafına yer verdiği görüldü. Facebook'ta Berkin Elvan'la çekildiği bir fotoğrafını yayınlayan firari şüpheli Özgür A.'nın fotoğrafın altına "Berkin Elvan! Hesabını soracağız" notunu yazdığı görüldü.

Firari şüpheli Özgür A.'nın yine Facebook hesabında diğer firari şüpheli Serhat Ç. ile birlikte çekildiği fotoğrafını "Dışarıdan yargılayanlara sözüm yok, dışarıda kalmaları yeter onlara" notuyla paylaşması dikkat çekti.

Soyguncuların sosyal medya paylaşımları dikkat çekti

Soyguncuların sosyal medya paylaşımları dikkat çekti

Soyguncuların sosyal medya paylaşımları dikkat çekti