Nadire Bahadi

Mağusa’da iki ayrı tarihte Bangladeş uyruklu Ziavr Rahman’ı zorla alıkoyarak dövdükten sonra toplam 7 bin Euro parasını alarak soygun suçu işledikleri gerekçesi ile tutuklananların sayısı 6’ya yükseldi. İsmet Sezener, Hasan Öksüz, Hüseyin Acar ve Ömer Ocak’ın ardından tutuklanan Ali Ocak ve azmettirici olarak tutuklanan Yaşar Ocak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı.    “Soygun”, “İnsan kaçırma” ve “Zorla alıkoyma” suçlamalarıyla ilgili olarak haklarında soruşturma yürütülen zanlılar mahkeme kararı ile 3 gün daha poliste tutuklu kalacak.

Polis soruşturması devam ediyor

Olayın soruşturmasını yürüten Müfettiş Muavini Faysal Güden mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı İsmet Sezener, Hasan Öksüz ve Ömer Ocak’ın 18 Haziran tarihinde Mağusa’da Towers 2 B12 adresindeki Ali Ocak’a ait ev içerisinde zanlı Sezener’in kendisine çalışma izni çıkaracağı vaadiyle Bangladeş uyruklu Ziavr Rahman ile görüştükleri esnada Rahman’ı darp ederek tasarrufundaki 2 bin Euro nakit parayı zorla aldıklarını ve zimmetlerine geçirerek soygun suçunu işlediklerini anımsattı. 23 Haziran tarihinde ise zanlı İsmet Sezener, Hasan Öksüz ve Hüseyin Acar’ın Lefkoşa’da bir yatı evinde bulunan Rahman’ı zorla alıkoyarak Mağusa’ya kaçırdıklarını ve yine Ali Ocak’a ait eve götürdüklerini kaydeden Güden, zanlıların Ziavr Rahman’dan bu kez zorla 5 bin Euro nakit parayı alarak soygun suçunu işlediklerini söyledi. Zanlıların aynı gün Mağusa’da tespit edilerek tutuklandığını ifade eden Güden yürütülen soruşturma çerçevesinde suçla bağlantısı olduğu tespit edilen Ali Ocak ve Yaşar Ocak’ın da tutuklandığını kaydetti. Olay ile ilgili yürütülen soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ifade eden Güden, alınacak ifadelerin ve aranan emarelerin olduğuna dikkatleri çekerek zanlıların 3’er gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün daha tutuklu

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı soygun zanlılarının ilk nazarda itham edildikleri suçlarla alakaları olabileceği ve polisin yürüttüğü soruşturmanın tamamlanması için bir süreye daha ihtiyaç duyduğu yönünde bulgu yaparak İsmet Sezener, Hasan Öksüz, Hüseyin Acar, Ömer Ocak ve Yaşar Ocak’ın 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.