Avrupa'nın en büyük et ve döner üretici firmalarından Vatan Catering'in sahibi Türk işadamı Tuncel Nalbantoğlu ve eşi Türkan Nalbantoğlu'nun, Petts Wood semtinde yaşadıkları malikanenin soyulması ve darp edilmeleri ile ilgili dava karara bağlandı.

Croydon Kraliyet Mahkemesi görülen davada, tutuklu yargılanan 4 kişiden 3’ü ağır hapis cezasına çarptırıldı.

New Scotland Yard, tarafından kararla ilgili yapılan açıklamada, soygun olayının planlayıcısı olduğu tespit edilen 42 yaşındaki Kıbrıs Türk kökenli Zahid Nahid Yahyalar’a 15 yıl, 37 yaşındaki Junior Miller’e 16 yıl, 20 yaşındaki Kyio Scarlett- Hudson’a ise çeşitli hafifletici nedenlerden dolayı 8 yıl hapis cezası verildiği bildirildi.
Soygun ve gasp olayının dördücü zanlısı Reece William ise suçsuz bukunarak salıverildi.

Olay günü (5 Haziran 2014) Nalbantoğlu sabah işe gitmek için saat 05.00'de hazırlanıp kapıyı açınca iki soyguncu tarafından tartaklanarak etkisiz hale getirilmiş, eşini de öldürme tehdidi ile evindeki kasayı açtırıp para ve mücevherleri alıp kaçmışlardı.

30482973.jpg

Zahid Nahid Yahyalar

Polis, soygun ve darp olayını gerçekleştiren dört kişilik çetenin planlayıcısının Nahid Zahid adlı Kıbrıslı Türk olduğunu belirlemiş ve geçen yıl bir yakının cenaze töreni sırasında yakalamıştı. Mahkemede dün yapılan son duruşmada, Nalbantoğlu çiftinin de hazır bulunduğu kaydedildi. Mahkemede Nalbantoğlu Ailesi'ni savunan barrister, olayların gelişmesini mahkeme heyeti ve jüriye anlattı. Hakim, suçlanan tarafın avukatını dinlemeye gerek görmeyerek olayın delillerle sabit olduğuna hükmetti ve kararı açıkladı.

NALBANTOĞLU: ADALET YERİNİ BULDU

Hakim, suçluların planlı bir şekilde Kuzey Londra’dan Kent bölgesine giderek soygunu organize ettiklerini belirtti ve Nalbantoğlu çiftinin evine girip darp etmeleri nedeniyle için ağır şekilde cezalandırıldıklarını söyledi.

Hakim, kararını açıklarken, olayın ciddiyetine dikkat çekip, "Darp nedeniyle daha kötü sonuçlar ortaya çıkabilirdi. Bu cezanın affedilecek bir yanı yok" dedi.

Bromley Polis İstasyonu Dedektif Çavuş Gary Head ve ekibinin titiz çalışması sonucu, soygunun planlayıcısı olduğu öğrenilen ve daha öncesinde de Nalbantoğlu’nun yanında çalışmış olan Zahid ile suç ortakları Willam ve Miller'in geçen yılın ekim ayında, Hudson ise geçen şubat ayında yakalanarak tutuklanmıştı.

Suçluların mahkeme tarafından hak ettikleri cezaya çarptırıldıklarını ifade eden işadamı Nalbantoğlu, "Adalet yerini buldu. Bizim yaşadıklarımızı başkalarının da yaşamaması için mahkeme yerinde ve doğru bir karar vermiştir" şeklinde konuştu.

Nalbantoğlu, İngiltere'deki Türk toplumu tarafından hayırseverliği ile tanınıyor.