Lefkoşa’da Avukat Tekin Söylemez’in ofisini kundakladıkları gerekçesi ile tutuklu bulunan zanlılar Murat Ali Yalçınkaya ve Mustafa Türkkal dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Teminat duruşmasına çıkarılan zanlıların, nakit teminat veya kefil bulamayacaklarını beyan ettikleri açıklandı.

Teminat duruşmasında 13 Kasım tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen kundaklama olayı ile ilgili soruşturmanın tamamlandığı açıklandı. Polis, meydana gelen olayda zanlılar Murat Ali Yalçınkaya ve Mustafa Türkkal’ın 13 Kasım saat 23.00 sıralarında Tekin Söylemez’e ait hukuk bürosunun arka tarafında bulunan camı taş ile kırdıktan sonra içerisine yanıcı madde dökerek kundakladıklarını söyledi. Tutuklanan zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, davalarında hazır olmaları için teminata bağlanmalarını talep etti. 

Avukatları, ‘para bulamazlar’ dedi

Zanlıların kefil ve nakit teminat şartları ile tutuksuz yargılanmaları yönünde karar üretilebileceğini kaydeden iddia makamı, ancak zanlıların avukatları aracılığı ile kefil bulamayacaklarını ve nakit teminat yatıramayacaklarını beyan ettiklerini ifade etti.

Mahkeme, kundaklama ve kasti hasar suçlarının çok ciddi ve ağır cezalık suçlar olduğunu, kundaklama olayının büyümesi halinde birçok kişinin olay günü zarar göreceğini belirtti. Yargıç, kefil ve nakit teminat şartlarını yerine getiremeyeceklerini beyan eden her iki zanlının yargılanma aşamasında hazır olması için 2 ay süre ile cezaevinde gönderilmesine karar verdiğini açıkladı.