TEL-SEN Başkanı Tamay Soysan, uzun zamandan bu yana ülkede fiber altyapısı oluşturmaya çalışan Telekomünikasyon Dairesi’nin yok sayıldığını, mevcut fiber altyapısının görmezlikten gelindiğini, yeni fiber altyapısı için başvuru yapan gerek GSM operatörleri gerekse internet sağlayıcı firmaların haberleşmeyi ele geçirmeye çalıştıklarını savundu.

Yazılı bir açıklama yapan Soysan, “Bunun adı ilk günden bu yana söylediğimiz gibi peşkeşle eş anlamlıdır. Haberleşmede yetkili sendika Tel-Sen olarak bu konuyla ilgili peşkeşin önünü açacak hiçbir makamın karar almasına müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha belirtiriz” ifadelerini kullandı.

Soysan, “Sendikamız, hatırlanacağı gibi Telekomünikasyon Dairesinin vermiş olduğu hizmetlerin kalitesinin yüzde 300 artabileceğini kamuoyu ile paylaşmıştır. Artık son noktaya gelinmiştir bazı bölgelerde mevcut ara bağlantılarında fibere aktarılmasıyla bu hedef gerçekleşmeye başlayacaktır. Bu Telekomünikasyon Dairesinin verimlilik kabiliyetini ortaya koyacaktır. Bundan rahatsız olan kuruluşlar vardır ve bunun önünün tıkanması için çaba harcamaktadırlar” dedi. Soysan, şunları savundu:

“Dün bizimle fiber altyapısı devlette kalmalı mücadelesi verenler ‘fiber altyapı izni özele verilirse haberleşme tekelleşir biz şirketlerimizi kapatırız’ diyenler bugün ‘fiber altyapısını bize verin bırakın biz yeni altyapı oluşturalım’ demekte bir başka deyişle haberleşmenin kendilerine peşkeş çekilmesini istemektedirler. Bu aşamada şunu da belirtmeliyiz bazı eski bürokratlarımızı bu firmalarla el ele kol kola görmemiz bizlere oldukça manidar ve üzücü gelmektedir.”

“FİBER ALTYAPI DEVLETE AİT”

Fiber altyapısının devlete ait olduğunu kaydeden Soysan, devlet tarafından yönetilerek geliştirilmesi gerektiğini, bunun için gereken çalışmaların yapıldığını, Telekomünikasyon Dairesi’nin bunun üstesinden gelebilecek kabiliyete ve imkana sahip olduğunu vurguladı. Soysan, şöyle devam etti:

“Toplumsal varlıklarımıza sahip çıkma adına bugüne kadar verdiğimiz mücadeleye devam ettiğimizi hiçbir şekilde toplumsal varlıkların peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha belirtir hükümet başta olmak üzere siyasilerin fiber altyapısına sahip çıkmalarını talep etmekteyiz.”

“TOPLUMSAL VARLIKLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un yapmış olduğu “limanlar özelleştirilecek” açıklamasını “hedef saptırma olarak” yorumladıklarını belirten Soysan, esas hedefin haberleşme olduğunu savundu.

Soysan, “Limanların özelleştirilmesine karşı duruşumuz da nettir. Toplumsal varlıklarımıza sahip çıkmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Ya direnerek kazanacağız ya da direnmeyip kaybedeceğiz. Biz direnmeyi seçtik” dedi.