Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) Başkanı Tamay Soysan, Telekomünikasyon Dairesi’ndeki iyileştirmelerin memnuniyet verici olduğunu ancak hizmet kalitesinin artırılabileceğini ifade etti.

Soysan açıklamasında, Telekomünikasyon Dairesi’nin verdiği hizmet kalitesinin yüzde 300 artırılabileceğini savundu.

“Halka olan maliyeti değiştirilmeden hem ucuz, hem kaliteli, hem de ada geneline yaygın hizmet verilebilinir. Daire çalışanları bunun hayata geçmesi için hazırdır” diyen Soysan, bunun için gerekli projenin daire çalışanları tarafından hazırlandığını belirtti.

Açıklamasına “2015 yılı bütçesine dahil edilen projeye ayrılan kaynak yeterli değildir artırılmalıdır. Tel-Sen’in mücadelesi bu kaynağın çoğaltılmasına ve halka götürülen hizmet kalitesinin artırılmasına yöneliktir” şeklinde devam eden Soysan, ADSL abonelerinin yeni sisteme aktarılma işlemlerinin sorunsuz şekilde yerine getirilmesinin bu anlamda bir başlangıç olduğunu ifade etti.

Telekomünikasyon Dairesi Müdürlüğü’ne getirilen Doğan Şah’ın dairenin sorunlarını iyi bildiğine ve gerekli çözümleri elbirliğiyle hayata geçireceklerine inandıklarını kaydeden Soysan,  Şah’a destek belirtti.