Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası (Tel-Sen) Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ı Telekomünikasyon Dairesi’ne yönelik açıklamaları nedeniyle eleştirdi.

Sendika Başkanı Tamay Soysan yaptığı yazılı açıklamada, Talat’ın açıklamalarının ve üslubunun yanlış, gerçekten uzak ve tahrik edici olduğunu savundu.

Soysan, bu açıklamaların ardında, Telekomünikasyon Dairesi’nin mevcut altyapısını bir şirkete peşkeş çekme olduğunu iddia etti.

Talat’ın Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili çıkışında “ elma ile armutları birbirine karıştırdığını” iddia eden Soysan, “Sürekli olarak açıklamalarında Telekomünikasyon Dairesi’nden aldığı hizmetin kötü olduğunu savunmakta olan Mehmet Ali Bey, en son olarak da ADSL’nin çalışmadığını söylemiştir. Komşusunun ADSL’ si çalışırken Sayın. Talat’ın kendi ADSL’sinin çalışmadığını iddia etmesi oldukça manidardır” ifadelerini kullandı.

Soysan, her fırsatta halka götürülecek çağdaş teknoloji için büyük yatırımlara ihtiyaç duyulduğundan söz edilmekte olduğunu, zaten bir süredir yapılmakta olan bu yatırımlarda  son aşamaya gelindiğin kaydetti.

Soysan, ülkede 4,5 G ile ilgili mevcut operatörler tarafından bir yılı aşkın süredir test çalışmaları yapılmakta olduğunu belirterek,  Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili CTP’nin mevcut üslubunun devam etmesi halinde CTP ile ilişkilerini gözden geçireceklerini ifade etti.