Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında ‘FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek' suçlamasının da aralarında bulunduğu birden çok iddia ile operasyon başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gazete sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Medida Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı verildi.

AKBAY YURTDIŞINDA

Sabah gazetesinden Nazif Karaman'ın haberine göre, savcılığın ‘silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek', ‘cumhurbaşkanına fiili saldırıyı kolaylaştırmak ve ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyanı kolaylaştırmak' suçları kapsamında verdiği talimat üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gazete sahibi ve çalışanlarının adreslerinde gözaltı işlemi gerçekleştirdi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nden alınan karar gereği şüphelilerin adreslerinde arama işlemi de yapıldı. Burak Akbay'ın yurtdışında bulunduğu öğrenildi.

2 KİŞİ GÖZALTINDA

Mediha Olgun ve Gökmen Ulu'nun gözaltına alınarak emniyete götürüldüğü öğrenildi.

'ERDOĞAN'IN OTELİNİ DEŞİFRE ETTİLER' SUÇLAMASI

İddianamede yer alan suçlamalar arasında, '15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatil yaptığı otelin adres ve görüntüsünün Sözcü gazetesi internet sitesinden deşifre edilmesi'nin de bulunduğu kaydedildi.

UĞUR DÜNDAR: BAYRAM SABAHI OPERASYON

Sözcü yazarı Uğur Dündar, konuya ilişkin Twitter'dan "Bayram sabahı Sözcü'de gözaltılar varmış! Doğruca gazetem Sözcü'ye gidiyorum. Eğer Sözcü de FETÖ'cü ise, Türkiye'de herkes FETÖ'cüdür" ifadelerini paylaştı.

'19 MAYIS GÜNÜ ALGI OPERASYONU YÖNELTİLDİ, SUSMAYACAĞIZ'

Operasyonu sonrası gazeteden ilk açıklama geldi.

​"#SözcüSusarsaTürkiyeSusar — Susmayacağız" başlıklı açıklamada, "Türkiye'nin kurtuluş mücadelesine başladığı 19 Mayıs günü Türkiye'nin vicdan sesi olan Sözcü'ye yöneltilen algı operasyonu yurdun büyük bölümünde infial yarattı. Sözcü'nün telefonları kilitlendi. Büyük şehirlerden köylere kadar binlerce noktadan destek telefonları, mailleri yağıyor. Kimse merak etmesin Sözcü susmayacak. Bu ülkenin insanlarının vicdan sesi olmaya devam edecek. Çünkü #SözcüSusarsaTürkiyeSusar" ifadeleri kullanıldı.

BAŞSAVCI'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcızı İrfan Fidan Sözcü Gazetesine yönelik operasyonla ilgili DHA'ya açıklama yaptı.

Operasyon bilgisini doğrulayan Fidan, "Sözcü Gazetesinin yöneticileri hakkında. Şu anda zaten firari. Hakkında yakalama var. Gözaltı var. Soruşturma işlemleri devam ediyor" dedi.

Kimler hakkında işlem yapıldığı sorusuna da Fidan, "Sadece patronu ve birkaç çalışanı" karşılığını verdi.

AVUKAT YILMAZ: GÖZALTI KARARI YOK, ARAMA VE EL KOYMA KARARI VAR

Sözcü gazetesinin avukatlarından İsmail Yılmaz yaptığı açıklamada Akbay, Olgun, Kaleli ve Ulu hakkında gözaltı kararı olmadığını, sadece arama ve el koyma kararı bulunduğunu söyledi.

Yılmaz ayrıca, yapılan aramalarda Burak Akbay'ın bir tablet bilgisayarına el konulduğunu, finans müdürü Yonca Kaleli'nin evinde arama yapan polislerin gözaltı işlemi yapmadan evden ayrıldıklarını, muhabir Gökmen Ulu'nun evinde ise aramanın devam ettiğini söyledi. Avukat Yılmaz, Mediha Olgun'un ise gözaltı kararı olmadığı halde polis tarafından gözaltına alındığını, bu gözaltı işleminin başka soruşturma kapsamında olabileceğini kaydetti.