Haluk Doğandor

El sanatlarımızı geliştirmek ve bunu gelecek nesillere aktarmak için açılan köy kadın kurslarında eğitim gören kadınlarımız karanlıkta bırakıldı. İnönü Belediyesi’ne bağlı Dörtyol köy kadın kursu binası bir süredir elektriksiz.

Bina Milli Eğitim Bakanlığı’nın, ama fatura belediyeye çıkıyor

Haftanın iki günü, pazartesi ve cuma günleri kurs binasında çalışma yapan kursiyerler karanlıkta çalışıyor. Bina Milli Eğitim Bakanlığı’na ait, ama elektrik faturaları İnönü Belediyesi adına çıkıyor. Çıkan faturadan haberi olmayan belediye görevlileri “Bunu bilmiyorduk” dedi. Toplam 1855,078 kuruş olan elektrik faturası ödenmediği için bu kış gününde, soğukta ve karanlıkta çalışan kadınlar yetkilileri göreve çağırdı.

“Binayı biz onardık”

İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü, konuyu bir süre önce öğrendiğini, kısa sürede sorunu çözmek için çaba harcayacaklarını ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı’na ait binanın çok kötü bir durumda olduğunu ve ele alınıp T.C Büyükelçiliği yardımları ile 60 bin liraya onarıldığını söyleyen Başkan Ali Öncü, “Bir kere belediye adına fatura ödemesi yaptık, anlaşılan o ki ondan sonra faturaları bizim adımıza çıkarmışlar” diye vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığı ile bugün temas kuracaklarını ifade eden Öncü, hatta bakanlığa gideceklerini ve bu konuyu çözeceklerini belirtti. Ali Öncü, “Üzücü bir durum, ama kısa sürede kurs binasına elektrik bağlanacak” dedi.