Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’daki Büyük Sanayi Bölgesi’nde geçtiğimiz Salı gecesi meydana gelen olayda, çalıştığı eski işyerine ait iki konteynırı kundaklayan Burak Taş isimli genç, dün mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemeye konuyu aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Derman, zanlının 24 Kasım 2015 tarihinde, saat 22.30 sıralarında, maaşını 50 TL eksik aldığı gerekçesi ile, Gazimağusa Büyük Sanayi Bölgesi’nde bulunan, Ataoğlu Ticaret Ltd’e ait, iki konteynırı ateşe verdiğini söyledi.

Burak Taş isimli zanlının, 25 Kasım 2015 tarihinde, Dörtyol köyünde bulunan ikametgahında tespit edildiğini belirten Adli Şube görevlisi Hasan Derman, zanlının olayda kullandığı çakmak ve diğer emarelerin bulunduğunu söyledi. 
Zanlının ayrıca, olay gecesi, Dörtyol köyündeki bir petrol istasyonundan benzin satın aldığının tespit edildiğini belirten Hasan Derman, alınacak bazı ifadelerin olduğunu söyleyerek, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Hasan Çaltılı ise, tutukluluk süresini 1 gün ile sınırlandırılmasını talep etti.

Mahkemede söz alan zanlı Burak Taş, “Beni tehdit ettikleri için konteynırları yaktım ve bunu yapacağımı da onlara söylemiştim” dedi. 

Huzurunda yapılan şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Banu Soyer, zanlının 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.