MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram, "Spor Bakanlığı MHP'nin uhdesinde olursa MHP çok ciddi bir performansla şu anda sırtı yerden kalkmayan Türk sporunun umudu olur" dedi.

Türk spor camiasının ünlü isimleri başkentte düzenlenen iftarda buluştu. MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ve MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram öncülüğünde düzenlenen iftar yemeğine eski olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçi Ahmet Ayık ve Mahmut Demir, Tekvando Federasyonu eski Başkanı Cengiz Yağız, Halter Federasyonu eski Başkanı Kenan Nuhut, il spor müdürleri ile spor muhabirleri katıldı.

Programda gazetecilere açıklama yapan MHP Niğde Milletvekili Vedat Bayram, "Türk sporu çok başarılı değil, adeta gelenek ve köklerinde koparılmış bir görüntü veriyor. Hayırlı Ramazan gününde vefa duygusu azalmış, birliktelikten uzak kalmış spor camiasını bu vesileyle toplayalım dedik. Türk sporuna emek verenler olarak bugün toplandık" dedi.

Bayram, MHP'nin çok dolu bir spor vizyonu olduğunu belirterek, Türk sporunu geliştirmeye yönelik üç önemli proje ortaya koyduğunu söyledi.

"MHP BİR FORMÜLE KAPALI, DİĞER FORMÜLLER AÇIK"

AK Parti-MHP koalisyonu olması durumunda MHP'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı'na özel bir talebi olup olmayacağına açıklık getiren Bayram, "Genel Başkanımız açıkladı. Koalisyon işlerinde biz çok fazla fikir yürütmüyoruz ve bu konuda bir kanaat belirtmiyoruz. Bu hususu Genel Başkanımız Sayın Devlet Bey değerlendiriyor. Ancak MHP, bazı kanallarda "tüm formüllere kapalı" diye addediliyor, bir kere bu yanlış. MHP bir formüle kapalı, diğer formüllere açıktır. Bunu Genel Başkanımız Devlet Bey açıklamıştır. Dolayısıyla sportif konuda çok ciddi bir donanımı vardır. Diğer bakanlıklar olduğu gibi Spor Bakanlığı da MHP'nin uhdesinde olursa bence MHP çok ciddi bir performansla şu anda sırtı yerden kalkmayan Türk sporunun umudu olur. Bu ciddi bir iddiadır, bu iddiayı MHP ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.

SANCAKLI: "TÜRK SPORUNUN KIRMIZI KİTABINI HAZIRLADIK"

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, "Gerçekten çok güzel bir akşam. Siyasette insanlar bir yere gelebiliyor ama karşımda dünya ve olimpiyat şampiyonu Ahmet Ayık abi var. Çok duygulandım, çok da mutlu oldum" dedi.

Türkiye'de sporu bırakan efsane isimlere yeteri kadar değer verilmediğini belirten Sancaklı, şöyle devam etti:

"MHP milletvekili olarak, spordan gelen bir milletvekili olarak kesinlikle bundan sonra elimizden ne geliyorsa yapacağız. Türk sporu şu anda çok kötü durumda. Son iki olimpiyatta dünyanın en kötü olimpiyatını geçirdik. Türk futbolu 2002'de dünya 3'üncüsü iken dünya 53'üncüsü. Spor ehil ellerde değil. Parlamentoya geldim, spor ağırlıklı olarak çalışacağımı düşünüyorum. Sayın Genel Başkanımızın verdiği talimat, "Türk sporuyla ilgili projelerinizi hazırlayın" yönünde. 4 yıldır hazırlanıyoruz. Şu anda Türk sporunun kırmızı kaplı kitabını hazırladık. Şahsi bir beklentimiz yok hem Türk sporunun daha iyi yerlere gelmesi hem de geçmişte efsane olan değerleri katarak Türk sporunu daha iyi yerlere getirmek istiyoruz."

"ÖNCE ÜLKEM VE MİLLETİM, SONRA PARTİ VE BEN"

Koalisyon tartışmalarına yönelik değerlendirme yapan Sancaklı, "'Halk koalisyon yapın" diye oy verdi. İlk çıkan tablo bu. İlk gece Sayın Genel Başkanın açıklamaları var, aynı çizgide duruyoruz. MHP'nin lideri diyor ki "Önce ülkem ve milletim, sonra parti ve ben." Allah neyi kısmet edecek bilmiyoruz, biz aynı yerde duruyoruz" diye konuştu.

Eski olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçi Mahmut Demir, "Bugün hem mübarek hem de tarihi bir gün. Sporun içinden gelen seçilmiş arkadaşlarımız, eski dünya, olimpiyat şampiyonu değerli ağabeylerimiz, spor basını, güzel bir birliktelik var. Bunun önümüzdeki süreçte devamını diliyoruz. Spor camiası büyük bir aile, büyük bir aileyi bir araya getirip bir sinerji yaşatılırsa sporcumuz çok olur" dedi.

Eski olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçi Ahmet Ayık ise, "Vedat Bey ve Saffet Bey'e Türk spor camiasını bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum. Güzel bir akşamdı. Spor camiası hep böyle olmalı, el ele gönül gönüle ve tek yumruk. Böyle olursa Türk sporu kalkınır" ifadelerini kullandı.