Bazı spor kulüpleri ve dernekler KKTC’de Gençlik ve Spor Koordinasyon Ofisi kurulmasına destek verdiler.

Dipkarpaz Spor Kulübü, Vadili Türk Çiftçiler Birliği Spor Kulübü, Tatlısu Seracılar Spor Kulübü, Herkes İçin Spor Derneği, Görneç Kültür ve Spor Kulübü, Akova Spor Kulübü, Lefkoşa Kültür Spor Kulübü Derneği, Akıncılar Spor Kulübü, Minareliköy Spor Kulübü, Dörtyol Spor Kulübü, Darbaz Spor Kulübü, KKTC Beşiktaş Taraftarları Derneği, Sütlüce Güneş Spor Kulübü,  Kırıkkale Taşkınkaya Spor Kulübü  tarafından yapılan ortak yazılı  açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında KKTC'de Gençlik ve Spor Koordinasyon Ofisi kurulması için başlatılan girişimi gönülden destekliyoruz” denildi.

Açıklamada Koordinasyon Ofisi kurulmasına ilişkin anlaşmanın, Türkiye ve KKTC Devleti ve halkları arasında var olan dostluk ilişkisine dayanarak, gençlik ve spor alanındaki işbirliğinin geliştirilerek ileri düzeye taşınması ve koordine edilmesini hedeflediği kaydedildi.

Söz konusu anlaşmanın; iki ülkenin gençlik ve spor alanlarındaki gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla mümkün olan en üst düzeyde işbirliğini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılması, sporcu ve öğrenciler için barınma ve burs imkanlarının geliştirilmesi, KKTC’de yaşayan gençlere ve engellilere yönelik ihtiyaçların saptanması ve projeler geliştirilmesi,  madde bağımlılarına yönelik rehabilitasyon merkezinin yapılması, gençlik ve spor alanlarındaki işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla, program, projelerin hazırlanmasını, var olan program ve projelerin tamamlanması konularında koordinasyonu kapsamakta olduğu ve KKTC’nin onaylayacağı program ve projelere Türkiye’nin mali, teknik ve ekipman desteğinin sağlanmasının öngörülmekte olduğu belirtildi.

YARKÖY VE YENİBOĞAZİÇİ KULÜPLERİ DE DESTEK BELİRTTİ

Öte yandan Yarköy Pamukkale Gençlik ve Spor Kulübü ile Yeniboğaziçi Doğan Spor Kulübü de ayrı yarı yaptıkları yazılı açıklamalarda Gençlik ve Spor Koordinasyon Ofisi kurulmasına destek belirtiler.

Yarköy Pamukkale Gençlik Spor Kulübü, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın KKTC'de Gençlik ve Spor Koordinasyon Ofisi kurmak için başlattığı girişime yönetim ve camia olarak tam destek verdiğini açıkladı.

Kulüp Yönetim Kurulu’nun yazılı açıklamasında “ Gençliğimizin günümüz şartlarına uygun olarak, modern tesislerde spor yapabilmesi için bu organizasyona, kuruluşa ihtiyaç olduğuna inanmaktayız” denildi.

Yeniboğaziçi Doğan Spor Kulübü de, KKTC’de Gençlik ve Spor Koordinasyon Ofisi kurulmasının sportif ve kültürel tesis ve faaliyetlere katkı sağlama açısından faydalı olacağını bildirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çubuk yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Sportif faaliyetler açısından, ülkemiz gençliği, ender rastlanan yaptırımlar altında, gelişmiş ülkelerdeki gençliğe sunulan olanaklardan uzak yetişmektedir; en azından bu güne kadar  pek çok olanaktan mahrum şimdiki ve gelecekteki jenerasyonlara daha iyi imkanlar sunulmasında herkese görevler düşmektedir.

Gençlerin kendilerini yetiştirme ve yeteneklerini keşfetmeleri için ihtiyaç olan ek program ve projelere yol açacak böyle bir oluşumun değerlendirilmesi taraftarıyız”.