Avrupa Birliği tarafından desteklenen “Konuşulmayan: Kıbrıs Türk Toplumunda LGBTİ Haklarıyla İlgili Diyaloğu Güçlendirmek” başlıklı proje kapsamında düzenlenen “Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) Aktivistlerine Yönelik Medya Çalıştayı”, ara bölgede yer alan Kıbrıs Toplum Medyası Merkezi’nde (CCMC) gerçekleşti.

CCMC ve Kuir Kıbrıs Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, çalıştayın iki gün süren ilk oturumunda, Thomson Vakfı medya uzmanlarından Mark Webster eğitmenliğinde gerçekleşen serinin ilk çalıştayında, LGBTİ toplulukları ve medya ilişkisini değerlendirmek için SWOT analizi (medyanın güçlü ve zayıf yanları, medyadaki olanaklar ve tehditler), medyanın yerel ve uluslararası işleyişi, iyi basın bildirisi yazımı üzerine pratik uygulamalar, basın konferansı düzenlerken yapılması ve yapılmaması gerekenler, röportaj vermede ipuçları ve tuzaklardan kaçınmanın en iyi yolları ele alındı.

Mark Webster, STÖ temsilcileri ve aktivistlerine medya özelinde pratik bilgiler aktarırken, özellikle birçok durumda basın mensupları ile iletişime geçerken kullanılan “ABC” olarak bilinen en yaygın kurala vurgu yaptı. A: Yanıtla, B: Köprü Kur, C: Mesajını İlet ve İletişime Geç.

CCMC tarafından Kuir Kıbrıs Derneği ve Thomson Vakfı ortaklığıyla yürütülen “Konuşulmayan (Unspoken)” projesi kapsamında STÖ temsilcilerine ve aktivistlerine yönelik düzenlenecek iletişim, savunuculuk ve medya okuryazarlığı çalıştayları 3 başlıkta toplanacak olan bir seriden oluşuyor.

1477653505.jpg

1477653492.jpg