Deniz Abidin

Türkiye'den gelen suyun bölgelere ulaşmaya başlamasıyla özellikle yaz aylarında sıkıntı yaşayan vatandaşın artık bu sorunu ortadan kalkmış gibi görünüyor. Tankerlerle evlere su servisi yapan şirketler, işlerinde büyük oranda azalma olduğunu belirterek, neredeyse bu işin artık durma noktasına geldiğini söyledi. Geçimini tankerle su servisi yaparak sağlayanlar ise neredeyse sektör değiştirme noktasına geldi.

Su servisçileri ne dedi?

Mustafa Kılıç: "İşler yüzde 80 azaldı"

"Türkiye'den gelen su ile birlikte işlerimizde yüzde 80 azalma var. Önceden telefonlarımız hiç susmaz, durmadan çalardı. Su servisi yapmaya neredeyse yetişemez duruma gelmiştik. Şimdi işler tamamen durdu. Daha önceleri sabah mesaiye başlardık ve gece 12'ye kadar suya ihtiyacı olan vatandaşlar olurdu. Hafta içi ve hafta sonları evlere su dağıtımımız sürerdi. Biz geçimimizi bu yolla sağlayan kişileriz. Ancak, bu aşamada geçinemez duruma geldik. Bekleyeceğiz ve göreceğiz. Bir süre önümüzü bir görmek istiyoruz. İşler tamamen durma noktasına gelirse başka sektöre kaymaya mecbur kalacağız"

İbrahim Telli: "Başka sektöre geçeceğiz"

"Türkiye'den gelen su musluktan akmaya başladığından beri işlerimiz azaldı. Yeni yeni işlerin azaldığına şahit oluyoruz ve gözlemliyoruz. Önceleri su sıkıntısı olduğundan vatandaşın talebi çok fazlaydı. Özellikle yaz aylarında işlerimiz daha da yoğunlaşırdı. Böyle devam etmesi durumunda başka sektörde iş aranmaya başlayacağız"

Mehmet Sucuoğlu: "Vatandaşın talebi azaldı"

"Vatandaşın talebi azaldı. Eskiden su kesilirdi ya da belirli zamanlarda verilirdi. Vatandaş suyu eksilirdi ve mutlaka iş olurdu. Şimdi her gün aktığından bizim de işlerimiz tabii ki büyük oranda azaldı. İşler tamamen durma noktasına gelebilir"

Ahmet Uçar: "Vatandaşın talebi azalacak"

"Girne'ye henüz su verilmedi. Deneme yaptılar, ancak borular patladı. Tabii ki eskiye göre bir azalma var. Türkiye'den gelen su çeşmeden akmaya başladığında işler durabilir. Ben vatandaşın talebinin azalacağını düşünüyorum. O zaman işlerimiz düşecektir. Bekleyip göreceğiz. İnşaatlar, havuzlar ve çim alanlara da servis yapıyoruz. Vatandaşın eve su ihtiyacı ortadan kalktığında inşaatlar ve havuzlardan kazancımızı sağlamaya çalışacağız"

İbrahim Alkan: "Lefkoşa bölgesinde işler düştü"

"Bugün hane bazında azalma mevcut. Türkiye'den gelen su bu yönde bizim hane olarak işimizi azalttı. Konuştuğum arkadaşlarım var. Özellikle en çok su ihtiyacı doğan Lefkoşa bölgesinde işlerde azalma olduğunu biliyorum. Ancak benim işim hane dışında hayvancılıkla uğraşan bölgelere de su taşımak olduğundan genel anlamda büyük bir kaybım olmadı. Ama vatandaşın evindeki su sıkıntısı bitti diyebilirim"