Özlem Çimendal

Kızılbaş bölgesindeki yeni bitmiş evine bir aydır su sayacı bağlatamadığını iddia eden vatandaş Yeni Bakış'a ulaşarak isyan etti. 

Projesi çizilmiş, Şehir Planlama’dan onayını, vizesini almış, laboratuvardan tüm tahlillerini yaptırmış, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde belediyeden tüm ruhsat ve inşaat izinlerinin alınmış olmasına ve inşaatın bir tamam bitmiş olmasına rağmen, 1 aydır evine su bağlatamadığını iddia eden vatandaş, “İnşaat başladığı andan itibaren hiçbir eksiği olmadan devam etmiş, tamamlanmıştır. Ancak gelin görün ki 1 aydır hala suyunu bağlatamadık” dedi.

“Kiradaydım, sokakta kaldım”

Evinin yapımını beklediği sürede kirada oturduğunu söyleyen vatandaş, evden çıkması gerektiğini ancak yapımı tamamlanan ancak bir damla suyu akmayan eve geçemediği için oldukça zorda kaldığını aktararak, suyun bağlanmamasına neden olabilecek hiçbir eksiklerinin olmadığını da aktardı. Hiçbir emlak borcunun da olmadığını aktaran vatandaş, kendisine suyun bağlanmama gerekçesi olarak, görevlinin izinde olduğu bilgisinin verildiğini ifade etti. Ayrıca evin tamamlanma süresi boyunca kirada oturduğunu söyleyen vatandaş, çıkmak zorunda olduklarını, yeni eve de su olmadığı için giremediklerini ifade etti.

Tüm harçlar ödendi sayaç hala takılmadı

Belediyeyi defalarca aradığını, ziyaret etiğini dile getiren vatandaş, tüm harçlarını ödemesine rağmen su saatinin hala bağlanmamasına isyan etti.

“Dış koruma kutusu istendi, ertesi gün yaptık”

Su saatinin bağlanması için daha önce gelen görevlinin dış koruma kutusu istediğini, kutunun ertesi günü yapıldığını da aktaran vatandaş, su saati için bitmiş inşaata bir daha kimsenin uğramadığını iddia etti.

Görevli kişinin izinde olduğu söylendi

Belediyeyle defalarca iletişime geçtiklerini aktaran vatandaş, “Bize söylenen görevli kişinin izinde olduğu ve bu nedenden dolayı su saati bağlamaya gelemedikleridir. Bu nasıl vurdumduymazlıktır. Başkentin belediyesi olan bir belediyede işler bu kadar koordinesiz mi yürüyor. Böyle bir sebep ve gerekçe olabilir mi?” diye konuştu.

“Bir ay bile dayanacak gücümüz kalmadı”

Kirada kaldığı evden çıkmak zorunda olduğunu ifade eden vatandaş, “Bir buçuk yıldır hem kira hem de ev yapımı için çabalıyoruz. Artık bir ay bile dayanacak gücümüz kalmadı. Evimize geçmek istiyoruz. Ancak evde bir damla su akmıyor. Her şey yasalara uygun şekilde ilerleyen ve biten inşaata bir su bağlatamadık” dedi.

“Çok yoğun oldukları için gelemediklerini söylediler”

Su sayacının takılması ve suyun bağlanması için tüm harçlarını yatırdıklarını da ifade eden vatandaş, “Tüm ödemeleri ve harçları ödemiş olmamıza rağmen hala su sayacı takılamadı. Belediyeye son olarak gittiğimizde ise bize çok yoğun oldukları için gelemediklerini söylediler” şeklinde konuştu.

Su geldi, belediyede sayaç yok

Belediyeye tekrar ulaştıklarında ise hem yoğun oldukları hem de ellerinde sayaç olmadıkları açıklamasıyla karşılaştıklarını söyleyen vatandaş, “Türkiye’den borularla su gelecek dendi, evlerinizde temiz su akacak dendi, su sıkıntısı çekmeyeceğiz dendi ancak gelin görün ki belediyelerimizin ellerinde takmaya su sayacı yok. Bir aydır bitmiş içine geçmeye çalıştığımız ve sadece suyu bağlanamadığı için oturamadığımız ev şu an boş duruyor” ifadelerini kullandı.