Ahmet Vamık

Türkiye’den gelen suyun yönetimiyle ilgili tartışmalar halen daha bir çözüme ulaştırılamadığı için görüş farklılığı taşıyan taraflar arasında da anlaşmazlıklar devam ediyor.

UBP Lefkoşa Milletvekili, Eski Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın su meselesiyle ilgili meclis kürsüsünden yaptığı açıklamalara tepki gecikmedi. Tatar’ın “su konusu Türkiye karşıtlarının siyaset yapma arenası haline getirildi” sözlerine karşı tepki gösteren CTP Meclis Üyesi ve DAÜ Öğretim Üyesi Akademisyen Hasan Ulaş Altıok, Ersin Tatar’ın tam aksi düşündüğünü ifade ederek, “bu anlaşması savunmak Türkiye’ye yaranmaya çalışmaktan başka bir anlam taşımaz” dedi.

TATAR, “NE MUTLU BİZE ANADOLU SUYU GELMİŞTİR”

Cumhuriyet Meclisi’nde gündeme yönelik konuşma gerçekleştiren UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, su meselesinin bu boyutlara gelmesinin üzüntü verici olduğunu, Türkiye karşıtlarının siyaset yapma arenası haline getirildiğini ifade etti. “Ne mutlu bize Anadolu suyu gelmiştir” diyen Tatar, biraz daha esnek olunarak müzakere edilebileceğini, ancak “keşke bu su hiç gelmeseydi” söylemlerinin Kıbrıs Türk halkına yakışmadığını belirtti.

ALTIOK, “BU ANLAŞMASI SAVUNMAK TÜRKİYE’YE YARANMAYA ÇALIŞMAKTAN BAŞKA BİR ANLAM TAŞIMAZ”

UBP Milletvekili Ersin Tatar’ın meclis kürsüsünde su konusuyla ilgili yaptığı açıklamaları eleştiren CTP Parti Meclisi Üyesi ve DAÜ Öğretim Üyesi Akademisyen Hasan Ulaş Altıok, Ersin Tatar’ın tam aksi düşündüğünü dile getirdi. Milletvekili Ersin Tatar’ı, içerisinde kamu yararının gözetilmediği, aksine sadece özel sektörün faydalarının belirlendiği ve KKTC yasalarıyla çelişen bir anlaşma taslağını bilgisizce savunmakla eleştiren Altıok, bunun Türkiye’ye yaranmaya çalışmaktan başka bir anlam taşımadığını ifade etti. Türkiye’nin sunduğu anlaşmada yer alan ve alım garantisini içeren 12. Maddeye dikkat çeken Altıok, “özellikle 12. Madde sizi hiç mi rahatsız etmiyor Sayın Ersin Tatar? Onurunuzu hiç mi incitmiyor?” dedi.