Rana SARRO 

Türkiye’den borularla gelecek olan suyun, Eski ismi Lurucina olan Akıncılar Köyü’ne ulaşmayacağı öğrenildi. Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, “bizim için su düşünülmedi” dedi.
Borularlar ile gelecek olan suyun kim tarafından ne şekilde dağıtılacağı belirsizliğini korurken Belediye Başkanları’nın su tepkisi farklı şekiller ile gün yüzüne çıkıyor. Su dağıtımının ve ücretlendirilmesinin belediyelerin elinden alınacağı iddialarına bu kez bu suyun ulaşmayacağı Akıncılar Beldesi’nin başkanı isyan etti.

DETAY’A KONUŞTU

Türkiye’den gelecek olan suyun, bölgede en son noktasının Kırklar Köyü’nün su deposu olduğu bilgisini aldıklarını aktaran Akıncılar Belediye Başkanı Barbaros, gazetemize serzenişte bulundu.

16 KİLOMETRE MESAFE VAR”

Barbaros Detay’a yaptığı açıklamada suyun beldelerine ulaşmayacağını öğrendiklerini ve suyun son olarak gideceği noktanın Kırklar köyü olduğunu, Akıncılar’a ulaşmayacağını kaydetti. Barbaros “Akıncılar’a gelmeyecek. Akıncılar’a su düşünülmez. Türkiye’den gelecek olan su, Kırklar’ın su deposuna kadardır. Kırklar’ın su deposundan Akıncılar’a da, 16 kilometrelik mesafe var” dedi.

“SU SIKINTISI ÇEKECEĞİZ”

Su sıkıntısından korktuklarını kaydeden Akıncılar Belediye Başkanı, 2015 yılında çok zor bir dönem yaşayacaklarına dikkat çekti ve “Bilindiği gibi, bizim suyumuz Güney’den gelir. Bu aralar az gelir. Nedenini bilmiyorum. İlk arıza olduğu ve bir kuyunun iptal olduğunu söylediler. Yani önümüzdeki yaz muazzam bir su sıkıntısı çekeceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“İLERİDE DÜŞÜNÜLEBİLECEĞİ SÖYLENDİ”

Barbaros açıklamalrına şöyle devam etti;
“TC Yardım Heyeti ile neden Türkiye’den gelecek suyun Akıncılar’a ulaşmayacağı konusunu konuştum. DSİ Müdürü’nü aradılar. Suyun son noktasının, oraya kadar olduğu söylendi. Su geldikten sonra ek bir proje ile bize de su gelmesinin düşünülebileceği söylendi.”

“DİĞER BELEDİYELERE DESTEĞİM”

“Türkiye’den gelecek olan su Akıncılar’a ulaşmayacak ancak, suyun belediyeler tarafından yönetilmesi gerektiğini düşünürüm ve diğer belediyelere desteğim.”