Şehit Ertuğrul İlkokulu’nda öğrenim görmekte olan A.Y ve M.S dün aynı okulda sınıf öğretmenliği yapan G.B tarafından darp edildi.

Olay nasıl gelişti...

Teneffüse çıkıldığı sırada okulun ikinci katında pet su şişesi ile oyun oynamakta ve su savaşı yapmakta olan A.Y ve M.S’nin birbirlerine attıkları pet şişe yanlışlıkla aşağıya düşünce, patlayan pet şişeden sınıf öğretmeni G.B’nin paçaları ıslanınca olanlar oldu. 

G.B koşarak yukarı çıkar

Bu duruma çok kızan G.B koşarak yukarıya çıktı ve iki çocuğun enselerinden tutarak sürükleyip tokat attı. 

Aile Haberal’a konuştu: “Sessiz kalmayacağız” 

Haberal Kıbrıslı'ya konuşan M.S'nin ailesi “Yaşananları asla kabul etmeyeceğiz. Biz çocuğumuz el üstünde tutuyoruz. Okula eğitim alması için gönderiyoruz, dayak yemesi için değil. Bu konunun arkasını asla bırakmayacağız. Polise gereken şikâyetleri yaptık. Eğitim Bakanlığına da gereken şikâyetleri yaptık. Sessiz kalmayacağız ve sonuna kadar da konuyu takip edeceğiz” dedi. 

su_savasi_dayakla_sona_erdi_h37725.jpg

“Çocuğumuzun psikolojisi bozuldu”

Aile şöyle devam etti:

“Arkadaşlarının ortasında öğretmeni tarafından tokatlanıp itilip kakılmasından dolayı çocuğumuz ağlama krizleri yaşıyor. Bunun sorumlusu kimdir? Kimse evladına bu şekilde muamele edilmesini reva görmemektedir. Herkesin evladı kendi için canından değerlidir. Biz çocuklarımızı okula eğitim için gönderiyoruz, dayak yemeleri için değil.”

Taşkın: “İddialar araştırılacak”

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı Denetleme Değerlendirme Yönetim Kurulu Başkanı İley Fedai Taşkın, Haberal Kıbrıslı'ya konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Söz konusu veliler öğleden sonra yazılı ve sözlü şikâyetlerini Bakanlığa ilettiler. Yarın (bugün) veli iddiaları ve olayı araştırması için bir denetmen görevlendirilecektir. Öğretmenin iddia edilen suçu işlediği doğru ise öğretmen hakkında disiplin soruşturması açılacaktır. Ancak veliler olayı polise de yansıttıklarını söylemişlerdir. Görevlendirilen denetmen bu konuyu da araştıracaktır. Polis öğretmen hakkında ceza kovuşturması başlattıysa, disiplin soruşturması dava sonuna kadar durdurulur. Ve dava sonlanınca devam eder. Öğretmenler Yasası uyarınca, eğer ceza kovuşturması yapılmayacaksa, o zaman disiplin soruşturması devam eder” dedi.

“Bir sen eksiktin”

Öte yandan hakkında iddialar bulunan Sınıf Öğretmeni G.B. de Haberal Kıbrıslı tarafından telefonda arandı. Neden arandığını öğrenen G.B. “Bir sen eksiktin” diyerek telefonu muhabirimizin yüzüne kapattı.