Lefkoşa’da 14 Aralık tarihinde Avni Kansaran ve Arzu Doğan’ın tutuklandığı 12 gram sentetik Cannabionid meselesi ile ilgili aranan Ümit Karaduman önceki gün yakalandı. Olay günü polisten kaçan ve önceki gün de üçüncü kattan atlayarak kaçmaya çalışan zanlı bugün mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mehmet Sevinç mesele ile ilgili olguları aktardı. Sevinç, zanlı Ümit Karadamun’ın 14 Aralık 2014 tarihinde Cürümleri Önleme Şubesi tarafından içerisinde Avni Kansaran ile Arzu Doğan’ın bulunduğu araçta arama yapıldığı esnada polisten kaçtığını söyledi. Sevinç, Narkotik ekiplerinin önceki gün zanlının Gönyeli’de bir apartmanda olduğuna dair bilgi aldığını belirterek, söz konusu apartmana gidildiğini, polisi gören zanlının apartmanın üçüncü katının balkonunda aşağı atladığını belirtti. Zanlının yaralı bir şekilde gözaltına alındığını ve Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi edildiğini kaydeden Sevinç, tedavisinin ardından polis hücresine konulduğunu söyledi. Sevinç, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, zanlının benzer suçlardan yargılanıp para cezası aldığını ve polisi darp ve görevinden men suçundan askıda davası bulunduğunu belirtti. Sevinç, zanlının davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep ederken, zanlının 9 Nisan 2013 tarihinden beridir KKTC’de izinsiz kaldığını, kalacak yeri olmadığını da açıkladı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının benzer suçtan yargılandığını, başka bir suçtan davasının askıda olduğunu, 2013 yılında beridir ülkede kaçak olduğunu belirterek, zanlının suç işleme potansiyeli ve kaçma ihtimalı olduğunu kaydederek 45 gün süre ile cezevine gönderilmesine emir verdi.