Gamze Pir Baykur

 Mağusa’da tasarrufunda MDMA türü uyuşturucu madde içeren 8 adet extacy hap ile yakalanan zanlı Erhan Gür, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak dün mahkemeye çıkarılan zanlı Gür, davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Zanlının benzeri sabıkaları var…

Meselenin memuru Hüseyin Özdesoy, zanlı Erhan Gür aleyhine 1 Mart tarihinde başlatılan “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” meseleleri ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirtti. Zanlı Gür’ün daha önceden işlediği “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan dolayı 1 yıl, “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan dolayı ise 2 ay hapis cezasına mahkum edildiğini belirten Özdesoy, yine zanlının bir çok işlediği ve mahkum edildiği adli suçların olduğunu açıkladı. Özdesoy, zanlının serbest kalması halinde suç işlemeye devam edebileceğini ifade ederek, zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

2 ay cezaevinde bekleyecek…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlı Erhan Gür’ün davaları mahkemece sonuçlanıncaya değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.