Devrim Demir

Girne’de önceki akşam devriye gezen polis ekiplerine uyuşturucu madde ile yakalanan Seven Arzum aleyhindeki soruşturma devam ediyor.

Aleyhinde alınan 1 günlük tutukluluk süresi dolan Arzum, ek tutukluluk talebiyle dün yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın selameti açısından 5 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Suç ortağı aranıyor

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Ahmet Bayram verdiği ifadede, 6 Temmuz tarihinde Girne’de şüpheli tavır sergilediği fark edilen zanlı Seven Arzumun üzerinde arama yapıldığını anlattı.

Bayram,  zanlının üzerinde yapılan aramada cebinden 1 adet ucu yanık içerisinde uyuşturucu madde bulunan sigaranın bulunarak emare alındığını söyledi.

 Zanlı Seven Arzumun 15 gün önce Lefkoşa’da bir şahıstan uyuşturucu madde aldığının belirlenerek tutuklandığını ifade eden Bayram, zanlının teminata bağlı olduğu süre içerisinde yeniden benzeri bir suç işlediğini söyledi.

Olay ile ilgili yürütülen soruşturmada zanlıya uyuşturucu veren bir şahsın daha arandığını belirten Bayram, Arzumun 5 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.