Devrim Demir

Lapta’da hafta sonu park halindeki bir araca girmeye çalıştığı iddia edilen Azerbaycan’lı Anar Rzazade isimli bir kişi bölge halkı tarafından ciddi şekilde darp edildikten sonra polise teslim edildi.

Mahkemeye çıkartılarak aleyhinde 2 günlük tutukluluk alınan Rzazade aleyhinde başlatılan soruşturma tamamlandı.

Polis alınan 2 günlük tutukluluk süresinde yaptığı soruşturmada ise zanlının suç işlediğine dair bir bulguya rastlamadı.

Zanlı Anar Rzazade, dün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığına dikkati çekerek, yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak serbest bırakılmasını emir verdi.

Polis herhangi bir bulguya rastlamadı

Lapta Polis Karakolunda görevli polis memuru Bayram Albayrak verdiği ifadede, zanlı Anar Rzazade’nin “Suç işlemeye teşebbüs” suçundan 18 Haziran tarihinde tutuklandığını anlattı.

Bayram Albayrak, zanlının Marget Rose Podgers’e  ait LN 671 plakalı Citroen marka salon aracın kapalı ve kilitsiz durumdaki şoför kapısını açarak bir suç işlemek niyetiyle araç içerisine girip araç içerisini karıştırdığı esnada Lapta’da SH Boom isimli barın park yerinde işletmeci tarafından görüldüğünü söyledi.

Zanlı hakkında alınan 2 günlük tutukluluk süresinde, görgü tanıklarından ifadeler temin edildiğini ancak her hangi bir suç işlediğine dair bir bulgu tespit etmediklerini kaydetti.

Soruşturma tamamlandı

Bayram Albayrak, zanlının ülkeye 20 Nisan tarihinde 90 günlük vize ile giriş yaptığını ifade etti. Zanlının annesinin Karaoğlanoğlun’da kaldığını ifade eden Albayrak, Rzadade’nin ileride yargılanıncaya kadar uygun bir teminatla serbest bırakılması talebinde bulundu.