Devrim Demir

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli polis ekiplerinin yaptığı kontrollerinde 17 Mayıs tarihinde Ledra Palaca Kara Giriş Kapısı’nda tasarrufunda bulundurduğu uyuşturucu haplar ve esrarla giriş yapmak isterken yakalanan Muhammet Salgar aleyhindeki soruşturma tamamlandı.

Aleyhindeki tutukluluk süresi dolan zanlı dün teminat talebiyle Lefkoşa kaza Mahkemesine çıkartıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlı Muhammet Salgar’ın ileride yargılanmak üzere yurt dışına çıkışını yasaklayarak 20 Bin TL şahsi, KKTC vatandaşı 2 kişinin imza edeceği 50’şer Bin TL’lik kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmasına emir verdi.

Teminat şartlarını yerine getirdi

Soruşturmayı yürüten polis çavuşu Barış Duman mahkemede verdiği ifade de zanlı Muhammet Salgar’ın uyuşturucu “ithal” ve “tasarruf” suçlaması ile 17 Mayıs tarihinde gözaltına alındığını anlattı.

Polis çavuşu Barış Duman, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, alınan 3 günlük tutukluluk süresinde gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiğini kaydetti.

Zanlının KKKT vatandaşı olduğunu belirten Duman, ileride davalarında hazır bulunmasını sağlamak için uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.