Gamze Pir Baykur

 Mağusa’da evinde ve kullanımdaki kiralık araçta yabancı uyruklu birisinden aldığı toplam 3 gr 526 mg ağırlığında Senteik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunduran sanık Uğur Ersan Topçu dün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Topçu, 4 ay hapis cezasına mahkum edildi.

200 TL karşılığında uyuşturucu almıştı…

Sanık Uğur Ersan Topçu, 15 Nisan 2016 tarihinde Mağusa’da Glapsides bölgesinde yürüyüş yaptığı esnada daha önceden tanıdığı ve uyuşturucu sattığını bildiği yabancı uyruklu kişi ile karşılaşmış ve konu kişiden 200 TL karşılığında 3 gr 526 mg ağırlığında Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde alarak evine gitmişti.

Ayni gün ihbar alan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri sanık Topçu’nun evinde yaptığı aramada 3 gr 315 mg, kullanımındaki kiralık araçta ise 211 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde tespit etmişti.

Suçlu bulundu…

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, sanık Uğur Ersan Topçu’yu aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Sanığın tasarrufunda bulunan Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu maddenin insan sağlığına son derece tehlikeli olduğuna dikkatleri çeken Dağlı, yasa koyucunun 18 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirtti. Dağlı, sanığın tespit edilmemiş olsaydı belki de başkalarının da hayatının kararmasına vesile olacağını belirterek, sanığa verilecek en uygun cezanın hapis cezası olduğunu açıkladı. Dağlı, sanık Topçu’yu 4 ay hapis cezasına mahkum etti.