Birçok siyasi ve yetkili tarafından kaliteli olduğu iddia edilen yollarımızın affedici olmaması kazaların artmasına neden oluyor. 2015 yılında bol yağmur yağması sonrasında yol kenarları dâhil otların boy hizasını aşması ve görüş mesafesini birçok yol üzerinde düşürmesine karşın tedbir alınmaması kazaların daha çok artmasına neden oldu.

Birçok Anayol boyunca insan boyunu aşan otların kesilmemesi ve kesilmeyen bu otların görüş mesafesini asgariye düşürmesi peşi sıra gelen kazalara neden oluyor. Birçok Anayolda olduğu gibi Haspolat Sanayi Bölgesinde  de yol üzeri ile yol kavşağında bulunan ot ve ağaçlar görüş mesafesini kapattığı için sürücüler için tehlike yaratıyor.

Haspolat Sanayi Bölgesinde hurdacılar önündeki kavşak üzerinde görüş mesafesini çok aza indirgeyen ot ve ağaçlar bugüne kadar birçok büyük kazanın meydana gelmesine neden oldu.
Büyüyen ve görüş mesafesini kapatan otlar nedeni ile kavşaktan az ileri çıkan araca diğer yoldan gelen araç çarparak trafik kazasına neden olurken son bir ayın içerisinde iki büyük kaza meydana gelmesine karşın kara yolları ile ilgili mercilerin bu noktada tedbir almaması sorumsuzluk olarak nitelendiriliyor.

ot-22.jpg

AS TV’de yayınlanan Akşamüzeri programında yol kenarlarındaki otların tehlike yarattığı ve birçok kaza yanında yangın riskini de artırdığı vatandaşlar tarafından dile getirilirken yetkililerin bu açıklamalara itibar etmemesi meydana gelen kazalarda onların da payı olduğu yorumunun yapılmasına neden oldu.

Ot ve ağaçların yanı sıra yolların içerindeki telefon çukurları da sürücüler için tehlike oluşturuyor. Özellikle asfaltı son zamanlarda dökülen yollarda, telefon arızalarının giderilmesi için konulan kapakların asfalttan oldukça aşağıya konması sürücülerin korkulu rüyası oluyor

Taner Ulutaş