Özge Kizir

Gazimağusa’da işyerinde eşiyle beraber iki yıl önce Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açan ve şikâyet üzerine tutuklanıp kendisine dava açılan Koray Başdoğrultmacı hukuk sürecinin uzunluğundan yakındı.

Haberal Kıbrıslı gazetesine konuşan Koray Başdoğrultmacı ve eşi Çinel Senem Hüseyin, davanın bir an önce sonuçlanmasını istediklerini belirtti. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le görüşeceğini söyleyen Başdoğrultmacı, “Olay 21 Haziran 2013’te başladı. Gazimağusa’da iş yerinde 3 adet Kıbrıs bayrağı asarak Türkiye hükümetine bir protesto yaptık. Bizi tutukladılar. 6 saat tutuklu kaldıktan sonra serbest kaldık. 21 Ocak 2014 tarihinden beri mahkeme sürecimiz devam ediyor” dedi.

“Suçum yoksa artık beraat etmek istiyorum”

16 tehir süresince sürekli savcının değiştirildiğini savunan Başdoğrultmacı, “Her mahkeme sonrası biz yine bayraklarımızı açıyoruz ve protesto yapmaya devam ediyoruz” dedi. Bir an önce davanın sonuçlandırılmasını istediğini ifade eden Başdoğrultmacı, 2 yıldan beri sürekli mahkemelere gittiklerini vurguladı. Başdoğrultmacı, “Suçum yoksa artık beraat etmek istiyorum. ‘Özür dileyin’ diyorlar, ama haklı olduğum bir konuda özür dilemeyeceğim. Maddi ve manevi her türlü tazminat hakkını kullanacağım” dedi.

“Anastasiadis’le görüşme yapacağız”

“Burası Kıbrıs Cumhuriyeti’dir. Suçum varsa yargılanayım, ya da suçsuzsak beraat ettirsinler” ifadesini kullanan Başdoğrultmacı, Larnaka ve Limasol’dan destekçileri olduğunu belirtti. Mahkeme sonrasında Avrupa İnsan Hakları’na maddi ve manevi müracaat yapacaklarını belirten Başdoğrultmacı, “TV programında da bu konuyu konuştuk ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis de programı dinledi ve her türlü desteği vereceklerini, yanımızda olduğunu belirtti. “Bu konuda hakkında Anastasiadis’le görüşme yapacağız” şeklinde konuştu.