Devrim Demir

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis ekipleri tarafından geçtiğimiz Perşembe günü gerçekleştirilen operasyon sonucu tutuklanan Selahi Karpuzcu, Çetin Arıhanlı, Mehmet Gürler hakkındaki polis soruşturması devam ederken, suçsuz olduğu anlaşılan Hüseyin Zaimoğlu serbest bırakıldı.

Haklarında soruşturma devam eden zanlılar Selahi Karpuzcu, Çetin Arıhanlı ve Mehmet Gürler dün ek tutukluluk talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlıların soruşturma maksatlı 3’er gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis, zanlı Selahi Karpuzu, Çetin Arıhanlı, Mehmet Gürler’in kanunsuz uyuşturucu madde hintkeneviri “alma”, “verme” ve “tasarruf” suçlaması ile 19 Mayıs tarihinde tutuklandıklarını anlattı.

Soruşturma memuru zanlılar Karpuzcu ve Arıhanlı’nın itirafları üzerine Girne Amerikan Üniversitesi kavşağı-Karaoğlanoğlu’nda Mehmet Gürler’i FL 450 plakalı araç içinde tespit ettiklerini belirtti.

Polis, zanlı Gürler’in görevli polis ekiplerini görünce kaçmaya çalıştığını belirterek makul güç kullanarak tutukladıklarını kaydetti. Zanlı Mehmet Gürler’in üzerinde yaptıkları aramada 2 ayrı paket içinde 2 gram ağırlığında esrar ele geçirildiğini belirten polis, zanlının tutuklandığını söyledi. Polis, zanlı Çetin Arıhanlı’nın evinin mutfak bölümünde dolaplar arasına gizlenmiş bir gram ağırlığında hintkeneviri ele geçirildiğini ifade etti. Olayla ilgili ilk etapta tutuklanan Hüseyin Zaimoğlu’nun suçsuzluğunun anlaşıldığını ve serbest bırakıldığını kaydeden polis, zanlılar Selahi Karpuzcu, Çetin Arıhanlı ve Mehmet Gürler aleyhinde soruşturmanın devam ettiğini belirterek 3 gün ek süre talep etti.