Suna Erden

Ercan Havaalanı’nda uyuşturucu madde ile yakalanan ünlü oyuncu Yurdaer Okur dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Okur, elleri kelepçeli getirildiği mahkemede yüzünü gizlemek için kapüşonla başını örttü. Önce kaza mahkemesi salonuna getirilen Okur, ardından başsavcılığın odasına götürüldü. Burada 2 buçuk saat süren görüşmenin ardından Okur yeniden kaza mahkemesi salonuna getirildi. 

SUÇUNU DA DAVALARI DA KABUL ETTİ 

Kaza mahkemesi yargıcı Tacan Reynar huzuruna çıkarılan zanlı için polis teminat talep etti. 

Narkotik şubesinde görevli polis, zanlının önceki gün saat 10.30 sıralarında ülkeye giriş yaparken narkotik detektör köpeğin tepkisi ile üzerinde arama yapıldığını, el çantasında bulunan ilaç kutusu içerisinde bir gram hintkeneviri türü uyuşturucu ele geçirildiğini söyledi. 

Polis, zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini, aleyhine getirilen, “uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu ”davalarına da kabul yönünde beyan verdiğini ifade etti. Polis, zanlının işlediği suçun ağır ceza mahkemesi kapsamında bir suç olduğunu, zanlının ülkede turist statüsünde bulunduğunu belirterek, davalarında hazır bulunmasını sağlamak amacı ile teminata bağlanmasını talep etti. 

YURT DIŞINA ÇIKIŞI DA YASAK 

Yargıç Reynar, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlanmış olduğuna vurgu yaparak teminat şartlarını belirledi. Tutuksuz yargı kararı veren yargıç, zanlının 10 bin TL nakit teminat yatırması, yurt dışına çıkış yasağı, KKTC vatandaşı bir kefilin 100 bin TL tutarında kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise giderek imza atması şartları ile davaları görülünceye kadar serbest kalmasına emir verdi.