Sucuoğlu bugün Kıbrıs Türk Eko-Agro Turizm Kooperatifi Ltd. yetkililerini kabul edip, görüştü.

Turizm Bakanı Sucuoğlu, görüşmede yaptığı konuşmada, eko ve agro turizm işletmelerinin ciddi ekonomik sorunlarının çözümüne katkı koymak için Kıbrıs Türk Eko-Agro Turizm Kooperatifi Ltd ile daha önce imzalanan ve bitişine 4 ay kalan protokole bugün ek maddeler konduğunu ifade etti.

KALKINMA BANKASI’NA OLAN BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI

Bakanlıktan elde edilen bilgiye göre, yapılan eklemelerde, Kıbrıs Türk Eko-Agro Turizm Kooperatifi Ltd üyelerinin, Kalkınma Bankası’na olan borçlarının yeniden yapılandırılması ve teşvik sisteminin değişmesi için ilgili devlet paydaşlarıyla görüşülmesi öngörülüyor.

Ekler, bakanlık ve kooperatif işbirliğinde eko ve agro turizm konusunda sertifikalı eğitimler düzenlenmesinin yanı sıra Turizm Bakanlığı eko ve agro turizm işletmelerinin tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine imkanlar dahilinde katkıda bulunmayı da getiriyor.

“İLGİLİ TÜM PAYDAŞLARLA BİR ZİRVE”

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, eko turizmin ülkedeki turizm potansiyelini geliştirmek adına önemli olduğunu söyledi.

Göreve geldiği ilk günden beri eko ve agro turizm işletmeleriyle yakın temas içinde olduğunu dile getiren Sucuoğlu, bu işletmelerin ciddi ekonomik sorunları olduğunu gözlemlediğini belirtti.

Önümüzdeki günlerde, Kıbrıs Türk Eko-Agro Turizm Kooperatifi Ltd. yetkilileriyle birlikte, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Ömer Kalyoncuyu ziyaret ederek özel ilgi turizmi konusunda yaşanan sıkıntıların çözümüyle ilgili görüşmek istediklerini dile getiren Sucuoğlu, ilgili tüm paydaşlarla bir zirve gerçekleştirmeyi planladıklarını da anlattı.

ALTAN: “BAKANIN VİZYONUNDAN MEMNUNUZ”

Kıbrıs Türk Eko-Agro Turizm Kooperatifi Başkanı Zekai Altan ise toplantı sonrası yaptığı konuşmada, Faiz Sucuoğlu’nun Karpaz’a giderek, turizm işletmelerini tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinleyen ilk turizm bakanı olduğunu kaydetti.

Sucuoğlu’nun böylesi bir vizyonla hareket etmesinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Altan, eko ve agro turizm işletmelerinin ciddi mali sorunlar yaşadığını anlattı.