Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, 700 yatak kapasiteli yeni hastanenin temelini 2017 yılının ilk çeyreğinde atacaklarını ve 2- 2,5 yılda da tamamlanmasını planladıklarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla hastanelere başlattığı ziyaretler çerçevesinde bugün de Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne ve Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’ne giderek, hastaların ve çalışanların bayramını kutladı.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, ilk ziyaretini gerçekleştirdiği Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaptığı açıklamada, bayram ziyaretleri çerçevesinde dün, Cengiz Topel ve Akçiçek hastanelerini ziyaret ederek yerinde incelemeler yaptıklarını hatırlatarak, bugün de ziyaretler kapsamında eksiklikleri yerinde tespit etmeye ve sıkıntıları dinlemeye devam edeceklerini söyledi.

Sucuoğlu, kısa bir süre önce 4 kişilik bir kafileyle İstanbul’a giderek oradaki şehir hastanelerini gezdiklerini; 2017’nin ilk çeyreğinde temelini atmayı planladıkları hastaneyle ilgili tespitlerde bulunduklarını ifade ederek, “nasıl bir hastane olması gerektiğini çok net ortaya çıkardık” dedi.

Bayramdan sonra Türkiye’ye gerçekleştirecekleri ziyarette yetkililerle görüşerek bu konuyu masaya yatıracaklarını dile getiren Sucuoğlu, Türkiye’de yaptıkları temaslarda planladıkları gibi bir hastanenin 30 ay içerisinde tamamlanabileceği bilgisini aldıklarını ve burada şartlar farklılık gösterse de süratle hareket edeceklerini kaydetti.

Sucuoğlu, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin bu ülkenin olmazsa olmazı olduğunu vurgulayarak, 1976 yılından beri hizmet veren bu yapının altyapısını tadil etmek için uğraştıklarını ancak bu kadar eski bir binayı tamir ederek halka layık hale getirmenin mümkün olmadığını söyledi.

Doktor ve hemşirelerin özlük haklarıyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirten Sucuoğlu, “inandığımız bir şey var; mutlu doktor, mutlu hemşire, mutlu hasta. Bu zincir eksilirse mutsuzluk başlar” dedi.

Sucuoğlu, sağlık sisteminin yenilenmesi gerektiğini yineleyerek, “hedeflediğimiz genel sağlık sigortasıdır, döner sermayenin olduğu, performansın olduğu, doktorların tam gün mesailerini hastanelerde geçireceği bir sistemdir. Bunun için koyduğumuz hedef 31 Aralık 2017” şeklinde konuştu.

Sucuoğlu, cuma günü de Gazimağusa Hastanesi’ni ziyaret edeceğini belirtti.