Bakan Sucuoğlu kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye’den gelen barış suyuna değinerek, suyun tarıma ve turizme büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

Sucuoğlu, sulu tarıma geçilmesi ile yerli üretim kalitesinin daha da artacağını, ve yerli üretimin turizme entegre edilebileceğini belirtti.

Sucuoğlu, Kuzey Kıbrıs’ta turizme hizmet eden otellerin de yerli üretime yönelmesi sonucunda hem ekonomik, hem de istihdam bazında yeni olanaklar sağlayacağını söyledi.

Ülkeye gelen suyun müzakere süreci için de önemli olduğunu ifade eden Sucuoğlu, suyun KKTC adına stratejik bir avantaj sağlayacağını da vurguladı.

Sucuoğlu, ilerleyen süreçte barış suyunun ihtiyaç duyulması durumunda Güney Kıbrıs’a da verilebileceğini söyleyerek, suyun her iki halk için fayda sağlayacağını belirtti.

2-318.jpg

Kılıçlar: “KKTC’nin kalkınması bizleri mutlu etmektedir”

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ise konuşmasında “KKTC’nin gelişmesi, ekonomisinin güçlü bir yapıya sahip olması, halkın refahının daha da artması ülke olarak bizleri de memnun etmektedir.” dedi

Kılıçlar, Ankara Valiliği olarak her türlü yardım ve katkıyı koyma arzusunda olduklarını da söyleyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Görüşmenin ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.