Turizm Bakanı Sucuoğlu, turizm sektörünün gelecek 10 yıl içinde nasıl şekilleneceğini görme adına temaslarda bulunduğu Antalya’da sivil toplum örgütleri temsilcileriyle görüştü.

Turizm Bakanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre,  Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin ve Akdeniz Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman ile görüşen Bakan Sucuoğlu, KKTC ile Antalya arasında turizm konusunda yapılabilecek işbirliği konularını ele aldı.

Görüşmelerde Antalya ile KKTC’nin ortak proje ile iki destinasyon şeklinde pazarlanması konusunda çeşitli somut fikirler üretilirken, bunun yanı sıra turizm ve alt sektörlerin proje üretebilmesi adına Ekim ayında işadamlarının adaya gelerek KKTC’li iş adamlarıyla toplantılar yapması kararı da alındı.

Antalya ile Kuzey Kıbrıs arasında hızlı feribotlar ile deniz yolunu kullanarak seferler gerçekleştirmesi veya uzun süreli yolcu taşınması projeleri de görüşülen konular arasında yer aldı.

Antalya’da 2016 yılında düzenlenecek olan EXPO Turizm Fuarı’nda KKTC’nin yer alması noktasında da prensip anlaşmasına varıldı.

Bunlar yanında Antalya Tanıtım Platformu’nun işbirliği ile KKTC’nin marka olması yolunda stratejiler belirlenmesi, mecraların birlikte satın alınması konularında da fikir birliğine varıldı.