Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Antalya’da gerçekleştirdiği temaslar çerçevesinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin ile bir araya geldi.

Görüşmede konuşan Çetin, KKTC ile turizm konusunda her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirterek, "Antalya ve KKTC farklı zenginlikleri barındıran iki önemli turizm destinasyonu. Zenginliklerimizi doğru şekilde bir araya getirerek ortak kazanımlar elde edebiliriz" ifadelerini kullandı.

Bu konuda bugüne kadar fazla bir şey yapılmadığına dikkati çeken Çetin, Antalya-Lefkoşa uçak seferlerinin turizmde belli bir miktar hareketlilik yarattığını, ancak özellikle tanıtım alanında, paket tur organizasyonlarında daha fazla işbirliği yapılabileceğini vurguladı. Çetin, "Güç birliği hem Antalya turizmi hem de Kuzey Kıbrıs için yararlı olacaktır" dedi.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da, Antalya ile işbirliğinden memnuniyet duyacaklarını belirterek, ATSO liderliğinde Antalya'dan turizm heyetini KKTC'ye davet etti. Sucuoğlu, "En kısa sürede bir araya gelip hangi konularda işbirliği yapabileceğimizi karşılıklı görüşüp, somut adımlar atalım. Antalyalı turizmcileri KKTC'de görmek bize mutluluk verir" ifadelerini kulandı.