Sucuoğlu, “Bu alanda yapılması öngörülen planların ve projelerin sağlıklı şekilde gerçekleşmesi için böyle bir birime ihtiyaç var” dedi.

Lefke bölgesinin sıkıntılarının belirlenmesi için Şubat ayının sonunda bir çalıştay düzenlemek istediklerini de açıklayan Turizm Bakanı, çalıştayın sonuç bildirgesine göre bölgenin sorunlarına çare üretmeyi hedeflediklerini söyledi.

SUCUOĞLU GÜZELYURT VE LEFKE BÖLGELERİNİ ZİYARET ETTİ

Turizm Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Sucuoğlu, Güzelyurt ve Lefke bölgelerini ziyaret etti ve burada bazı açıklamalarda bulundu.

Turizm Bakanı, Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi hakkında da bilgi aldı.

Cittaslow belgesi alan Lefke Belediyesi’ni de ziyaret eden Sucuoğlu, burada sivil toplum örgüt temsilcilerinin, otel sahiplerinin, turizm dernek temsilcilerinin ve restoran sahiplerinin bulunduğu bir toplantıya katıldı.

“ÖZELLİKLE EKO/AGRO TURİZM MODELİ LEFKE BÖLGESİ İÇİN ÇOK UYGUN”

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu Cittaslow üyeliğinin Lefke bölgesi açsından büyük bir avantaj olduğunu dile getirerek, “Özellikle eko/agro turizm modeli Lefke bölgesi için çok uygun” dedi.

“KUZEY KIBRIS KEŞFEDİLMEMİŞ BİR BÖLGE”

Sucuoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın Avrupa sınırları içerisinde keşfedilmemiş bir bölge olduğunu da söyleyerek, bu durumun ülke turizmi açısından avantaja dönüştürülebileceğini belirtti.

“TURİSTLER, YEREL KÜLTÜRÜ YAŞAYARAK KEŞFETMEK İSTİYOR”

Faiz Sucuoğlu, “Ülkeye gelen turist artık yerel kültürü yaşayarak keşfetmek istiyor. El işi ile yapılmış yerel ürünler turistler tarafından daha çok tercih ediliyor” dedi.