Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, köylerdeki sağlık ocaklarına başlattığı ziyaretleri kapsamında dün Beyarmudu, Vadili ve Paşaköy sağlık ocaklarını ziyaret ederek belediye başkanları ile bir araya geldi.

İlk olarak Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ile birlikte köydeki sağlık ocağını ziyaret eden Sucuoğlu, sorunlar hakkında Başkan İlker Edip’ten bilgi aldı.

Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, köylerdeki sağlık ocaklarının aktif hale getirilmesi için çalışma başlattıklarını belirten Sucuoğlu, Güney Mesarya bölgesinde ciddi bir nüfus olduğunu ve bölgenin en iyi şekilde sağlık hizmeti alması için eksikliklerin giderileceğini söyledi.

VADİLİ, DİŞ ALANINDA HİZMET VERECEK

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, daha sonra Vadili’yi ziyaret ederek Belediye Başkanı Mehmet Adahan ile birlikte sağlık ocağını inceledi.

Sağlık ocağına diş ünitesi kurulması ve diş doktorunun görevlendirilmesi ile Vadili ve çevre köylerde yaşayanların diş sağlığı konusundaki sıkıntılarının giderileceğini söyleyen Sucuoğlu, köylerdeki sağlık hizmetinin belediyelerle birlikte işbirliği içinde hareket edilerek verilmesinin çok anlamlı olacağını da ifade etti.

Güney Mesarya köylerindeki sağlık ocaklarına farklı branşlarda doktor takviyesi de yapılacağını söyleyen Sucuoğlu, bölgedeki köylerde belediyelerin sağlayacağı ulaşım imkânları ile vatandaşların sağlıkla ilgili sorunlarını çözmeye çalışacaklarını vurguladı.

1466072249.jpg

PAŞAKÖY’LE DE İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Sağlık Bakanı Sucuoğlu, son olarak Paşaköy bölgesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Habil Tülücü ve köylülerle bir araya geldi.

Sucuoğlu, belediyelerle işbirliği yapılarak sağlık alanında hizmeti vatandaşın ayağına getirmeyi hedeflediklerini belirterek, “evde bakım” adı altında bir proje üzerinde çalıştıklarını ve kısa zamanda projenin hayata geçeceğini söyledi.

Ülkede doktor ve hemşire sıkıntısının yaşandığını da söyleyen Sucuoğlu, eksik branşlardaki doktor sorununu Türkiye’den getirilen uzman doktorlarla çözmeye başladıklarını, hemşire sıkıntısını ise yeni alınacak 100 civarında hemşireyle çözmek istediklerini dile getirdi.

1466072248.jpg

1466072251.jpg