Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Remzi Gardiyanoğlu başkanlığındaki Serbest Çalışan Hekimler Birliği yeni yönettim kurulunu kabul etti.

Sağlık Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, sağlık sistemindeki sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, kabulde yaptığı konuşmada,  ülkedeki sağlık sisteminde yaşanan sorunlara değindi ve sorunların çözümü konusunda bakanlıkla birlikte hareket etmek istediklerini belirtti.

Sağlık sisteminin yenilenmesi konusunda bakanlığın atacağı adımların takipçisi olacaklarını ifade eden Gardiyanoğlu, sağlık sisteminin, ülkenin sosyal, kültürel ve ekonomik koşulları göz önüne alınarak hazırlanması gerektiğini söyledi.

SUCUOĞLU: “BİRLİK İLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞMA ARZUSUNDAYIZ”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ise, sağlık hizmetlerinin bir bütün olduğunu ve kamu-özel diye ayırmadan ele alınmasını doğru bulduğunu belirtti.

Kendisinin de özel sektörden gelen bir doktor olması dolayısıyla özel sektörde çalışan doktorların sıkıntılarını bildiğini belirten Sucuoğlu, Serbest Çalışan Hekimler Birliği ile işbirliği içerisinde çalışma arzusunda olduklarını ifade etti.

Sağlık sisteminin yenilenmesiyle sağlık kalitesinin yükseleceğini ifade eden Sucuoğlu, özel sektörde çalışan doktorların sisteme dahil edilebilmeleri için Serbest Çalışan Hekimler Birliği’ne öneri sundukları ve birliğin kararı daha sonra bakanlığa bildireceklerini söyledi.

Sağlık sisteminde genel sağlık sigortası ve döner sermayenin büyük önemi bulunduğuna dikkat çeken Sucuoğlu,  ilgili tüm kesimlerin dahil olacağı bir sistem kuracaklarını kaydetti.