Sağlık Bakan Faiz Sucuoğlu, göreve geldiği günlerde Çamlıbel Sağlık Merkezi’nde doktor eksikliği olduğunu ancak bunun giderildiğini söyleyerek, ana branş doktorların haftanın belirli günlerinde poliklinik hizmeti vermeye başladığını belirtti.

Sağlığın ciddi bir konu olduğunu söyleyen Sucuoğlu, ani bir durumda dakikaların hayati önem taşıdığını söyledi, “112 acil ambulans hizmetlerinin azaltılması değil artırılması yönünde çalışmalar var” dedi.

Sucuoğlu, daha fazla ambulans hizmeti verilmesi için Lefke bölgesine de takviye yapacaklarını açıkladı.

Amaçlarının sağlıkta yaşanan sorunları ortadan kaldırmak olduğunu belirten Sucuoğlu, sağlık çalışanlarının özverili ve iyi niyeti sayesinde sorunları aşmaya başladıklarını da söyledi.

Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Sucuoğlu, sağlık merkezlerine başlattığı ziyaretler kapsamında dün Çamlıbel Sağlık Ocağı’nı ziyaret etti, ardından da Çamlıbelli ve Tepebaşlı vatandaşlarla bir araya geldi.

1465042716.jpg

ÇAMLIBEL VE TEPEBAŞILI VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ 

Bazı vatandaşların 112 servisinin Çamlıbel Sağlık Merkezi’nden kaldırılıp kaldırılmayacağı yönündeki sorusuna yanıt veren Sucuoğlu, bakanlık olarak 112 acil ambulans servisinin Çamlıbel Sağlık Merkezi’nde konuşlandırılmaya devam edeceğini kaydetti.

1465042715.jpg