UBP Milletvekili ve Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu Bayrak Radyosu’nda yayınlanan Günün Panoraması programında CTP-UBP koalisyon hükümetinin bozulmasını sağlayan etkenleri değerlendirdi.

Başbakan Ömer Kalyoncu’nun “UBP’liler attıkları imzanın bile arkasında durmadılar” söyleminin gerçekleri yansıtmadığını belirten Sucuoğlu, 8 aylık koalisyon hükümeti döneminde UBP’nin büyük özverilerde bulunduğunu söyledi.

Sucuoğlu, eski ortaklarının en büyük sıkıntısının Kıbrıs’taki Türkiye gerçeğini kabullenmemek olduğunu anlatarak, “Siz bugünkü koşullarda Anavatan realitesini görmezden gelmeye çalışırsanız bir yere varamazsınız” dedi.

“Biz de kendi kendimize yetecek bir ekonomik yapıdan yanayız. O zaman gelin ülkede doğru dürüst vergi adaletini sağlayalım, maaşları bir süreliğine yüzde kırk oranında düşürelim ancak bu aşamada böyle birşey mümkün değil” şeklinde konuşan Sucuoğlu, 8 aylık koalisyon döneminde sıkıntının büyüğünü UBP’nin çektiğini kaydetti.

“Ortağımız özellikle KİT’lerin yönetim kurulu atamalarında bile bize büyük sıkıntı çıkardı” diyen Sucuoğlu, “Su protokolü, Ekonomik ve Mali Protokol ve son olarak da Maaş krizi… Düşünün koalisyon ortağı bakanlar maaş kesintisini bakanlar kurulunda duyacak, genel başkanımız Hüseyin Özgürgün ise bunu gazetelerden okuyacak. Bu son damlaydı” ifadelerini kullandı.

Bakan Sucuoğlu, hükümetin bozulmasıyla ortaya çıkan yeni koalisyon arayışları konusunda ise, UBP ve DP’nin bağımsız milletvekillerinin de desteğiyle kuracağı bir hükümetin siyasi akla daha yatkın olduğuna dikkat çekerken, CTP Parti Meclisi’nin “Yeniden hükümete talibiz” kararını ise “Stratejik” bir adım olarak nitelendirdi.